Hyppää sisältöön

Palauttaminen

Lainasi voit palauttaa mihin tahansa Lumme-kirjastokimppaan kuuluvaan kirjastoon. Lainoja ei siis tarvitse palauttaa juuri siihen kirjastoon mistä ne on lainattu.

Palauta lainasi viimeistään eräpäivänä kirjaston sulkemisaikaan mennessä tai uusi ne ajoissa. Myöhässä olevasta aineistosta peritään myöhästymismaksuja.

Jos palautat aineiston ns. palautusluukun kautta kirjaston ollessa suljettuna, et saa kuittia, koska lainat eivät tätä kautta kirjaudu palautuneiksi kirjastojärjestelmään. Kirjaston palautusluukkuun jätetty aineisto käsitellään palautuneeksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi.

Palautusautomaatit

Pääkirjasto Joelissa sekä Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan kirjastoissa on asiakkaiden käytössä automaatti, jolla asiakkaat voivat itse palauttaa lainansa. Halutessasi saat automaattiin palauttamastasi aineistosta kuitin.

Ennakkoilmoitus lähestyvästä eräpäivästä

Voit saada ennakkoilmoituksen lähestyvästä eräpäivästä sähköpostiisi 1-7 vuorokautta ennen eräpäivää. Ilmoitukset eivät tule automaattisesti, vaan sinun on aktivoitava palvelu käyttöön. Palvelun käyttöönottoa varten sinulla on oltava toimiva sähköpostiosoite kirjaston asiakasrekisterissä. Palvelu on maksuton ja saat sen käyttöösi ottamalla yhteyttä kirjastoon.