Hyppää sisältöön

Nöjen och förströelse

Är du intresserad av att gå i butiker, motionera, vandra i naturen eller njuta en kväll med teater eller en film? Nyslott kan erbjuda allt detta.

Olofsborg

Salutorget i Nyslott

Visa på kartan

Under sommarsäsongen kommer producenter från omnejden in till staden för att sälja sina produkter på salutorget.

Simhallen Pikku-Saimaa

Uimahallinkatu 2, 57100 Nyslott (visa på kartan)

Den trivsamma och ljusa simhallen ligger vid Saimens strand. Simhallen har en bassäng på 12,5 m x 25 m med sex banor, barnbassäng 5 m x 10 m, jacuzzi, hoppställningar på tre och fem meter samt en cirka 37 meter lång rutschbana. Där finns även gym och café.
Två tennisplaner, minigolfbanan och simstranden ligger invid simhallen.

Simstränder

Det finns såväl allmänna badstränder som små allmänna badstränder i Nyslott. De allmänna badstränderna är sådana stränder som dagligen har över 100 badare och till dem hör Karkulahti, Koulukatu (Lilla-Tvåans strand i tv) och Heikinpohja. Stränderna har ett regelbundet underhåll och där finns bland annat badhytter och avfallshantering. Koulukatu och Heikinpohja har även toaletter för badarna.

Små allmänna stränder finns i Everlahti, Laitaatsilta, Kalastajakylä, Tärysaari (Jukolansalo) och Ripakkolanlahti. I Savonranta finns en badplats mitt i kyrkbyn vid stranden till strömmen Pukkivirta. Traktens övriga simstränder finns i Rönkönvaara, Hankavaara och lägergården i Oriniemi. Kommunaltekniska enheten sköter varje vecka om avfallshantering och underhåll på de små badstränderna.

Det är på ägarnas ansvar att se till att hundar och katter inte ens i koppel kommer in på allmänna badstränder.

Ishallen

Savontie 3, 57170 Nyslott (visa på kartan)

Frisbeegolf

I Pihlajaniemi finns en frisbeegolfbana med 9 korgar. Det är avgiftsfritt att använda banan.

Visa på kartan

Kulturutbudet

Riihisaari – Savonlinna Museum

Riihisaari är en charmig mötesplats och utställningslokal invid Olofsborg, i hjärtat av Nyslott. På Riihisaari hittar du Nyslotts museum och utställningar i Saimens naturum Riihisaari samt information in om Saimens kultur- och naturhistoria. Kom också ihåg att titta in i vår museibutik! På Riihisaari hittar du också Nyslottsregionens turistinformation!

Riihisaari, 57130 Nyslott (visa på kartan)

Nyslotts stadsbibliotek

Adress: Asemantie 5, 57100 Nyslott
E-post: kaupunginkirjasto(at)savonlinna.fi

Asemantie 5, 57100 Nyslott (visa på kartan)