Hyppää sisältöön

Kansallinen e-kirjasto aukeaa vasta 29.4.

Kuntien yhteisen E-kirjaston oli tarkoitus avautua 23.4. Palvelu perustuu useiden eri teknisten ratkaisuiden kokonaisuuteen ja niiden yhdistäminen vei arvioitua enemmän aikaa. E-kirjasto-sovellus on ladattavissa sovelluskaupoissa 29.4.

Kansallinen e-kirjasto tulee käyttöön kaikissa Lumme-kirjastojen kunnissa. E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, jota pääsevät käyttämään siihen liittyneiden kuntien asukkaat.

E-kirjastossa tulee olemaan e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä jonkin verran muilla kielillä. Kaikki aineistot eivät kuitenkaan välttämättä ole käytössä vielä palvelun alkaessa.

Huom! Palvelu avautuu 29.4.2024. Tarkempia ohjeita E-kirjaston käyttöön on tulossa palvelun avautuessa.

E-kirjastoa käytetään E-kirjasto-sovelluksella, jonka voi ladata puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta. Sitä ei ainakaan toistaiseksi voi käyttää tietokoneella.

Palvelun käyttö ei vaadi kirjastokorttia, vaan palveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella.

Jos vahva tunnistautuminen ei ole mahdollista, kirjaston henkilökunta voi rekisteröidä sovelluksen käyttöösi. Rekisteröintiä varten tarvitset henkilöllisyystodistuksen ja toimivan sähköpostiosoitteen.

Alle 13-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen palveluun rekisteröitymiseksi.

Uusi E-kirjasto korvaa Lumme-kirjastojen tarjoaman Ellibs-e-kirjapalvelun sekä etäkäytettävien aikakauslehtien eMagz-palvelun.

Lumme-kirjastojen hankkimat musiikki- ja elokuvapalvelut, ulkomaisten lehtien palvelu sekä kirjastotiloissa käytettävät sanomalehtipalvelut toimivat jatkossa kuten tähänkin asti.