Hyppää sisältöön

Musiikkiosasto

Pääkirjasto Joelin toisessa kerroksessa sijaitsevalta musiikkiosastolta löytyy kaupungin monipuolisin valikoima

  • musiikkiäänitteitä (CD- ja LP-levyjä)
  • nuotteja, partituureja, soitonoppaita
  • musiikkikirjallisuutta
  • musiikkilehtiä
  • DVD- ja Blu-ray-levyjä (mm. rock-konsertteja, oopperaa, musikaaleja, karaokea)

Lasten musiikkiaineisto on sijoitettu Joelin lasten- ja nuortenosastolle.

Aineiston lainaamisen lisäksi musiikkiosastolla voit kuunnella musiikkia, lukea musiikkialan lehtiä tai musisoida tai digitoida Kaiku-tilassa, joka on varattavissa etukäteen.

Musiikin kuuntelu

Kirjastossa on mahdollisuus kuunnella CD- ja LP-levyjä. Naxos music library logo

Musiikkia voit kuunnella myös verkossa Naxos Music Libraryn kautta.
Lue lisää NAXOS-palvelusta.
Palveluun pääset klikkaamalla NAXOS-kuvaketta.
NAXOS MUSIC LIBRARYN  suomenkielinen käyttöohje

Rockway

Verkkopalvelu musiikinopetukseen. Rockway-musiikkikoulun kurssit lainataan kirjastokortilla. Palveluun kirjaudutaan Lumme-kirjastojen kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Musiikkivinkkejä

Tutustu vinkkeihin klikkaamalla otsikon linkkiä. Linkki avautuu Lumme-Finna -verkkokirjastossa. Verkkokirjastossa voit tehdä aineistoon varauksia tai tallentaa koko vinkkilistan omiin suosikkeihisi. Edellä mainittuihin toimintoihin tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin.

Brian Eno – musiikkikulttuurien sulautuma

Brian Enon tuotanto on laaja ja monipuolinen ja häntä pidetään elektronisen musiikin keskeisenä kehittäjänä. Here Come the Warm Jets, Taking Tiger Mountain (By Strategy), Another Green World ja Before and After Science julkaistiin vuosina 1973–1978 ja niitä pidetään elektronisen rockmusiikin merkkiteoksina. Ambient -sarja – Music for Airports, The Plateaux of Mirror, Day of Radiance ja On Land – antoi nimen uudelle musiikkityylille, ambientille. (Lähde: wikipedia)

Kaija Saariaho

Kaija Saariaho 70 vuotta 14.10.

Kaija Saariaho on Suomen tunnetuimpia ja palkituimpia säveltäjiä. Hän yhdistää teoksissaan mm. akustisia soittimia, elektronista musiikkia ja lauluääntä. Kansainväliseen maineeseen Saariaho on noussut erityisesti oopperoidensa myötä, mutta myös muut hänen teoksensa ovat saaneet suurta arvostusta osakseen.
2019 Saariaho oli BBC Music Magazinen säveltäjillä teettämän kyselyn mukaan paras nykysäveltäjä. Hänelle myönnettiin 2021 Venetsian biennaalin Kultainen leijona -elämäntyöpalkinto.

Vesa-Matti Loiri

4.1.1945 – 10.8.2022
“Hän on sotienjälkeisen ja internetiä edeltävän suomalaisen yhtenäiskulttuurin ajan kirkkain tähti. Kun hän kuolee, haudataan aikakausi.” – Jari Tervo kirjassa Loiri (2019).

Kolme suomalaista sopraanoa

Anita Välkki, Soile Isokoski ja Karita Mattila ovat kaikki tehneet loistavan kansainvälisen uran.

Minna Lindgren

Minna Lindgren on kirjoittanut romaaneja, tietokirjoja ja librettoja. Hän on toiminut pitkään Yleisradion toimittajana ja kirjoittanut useita teoksia klassisesta musiikista. Lindgrenin tyyli on humoristinen ja kansantajuisesti kirjoitettu, mikä osaltaan madaltaa kynnystä tutustua aiheeseen.

22-Pistepirkko

22-Pistepirkko on vuonna 1980 Utajärvellä perustettu pop/rockyhtye. 22-Pistepirkon musiikilliset juuret ovat 1960-luvun brittiläisessä ja amerikkalaisessa garage rockissa ja psykedeelisessä rockissa. Yhtyeen sävellys- ja sanoitustyyliä sekä sointia pidetään hyvin omaperäisinä ja helposti tunnistettavina. — Yhtyeen nimi on leppäkerttuihin kuuluvan ahopirkon (Psyllobora vigintiduopunctata) toinen nimi. -Wikipedia

Ninja Tune

Ninja Tune on elektronisen musiikin julkaisuun erikoistunut itsenäinen levy-yhtiö. Sen perustivat Lontoossa 90 -luvulla Matt Black ja Jonathan More (Coldcut). Ninja Tunen artistien tyyli käsittää elektronisen musiikin lisäksi hip hopin, drum ’n’ bassin ja downtempon eri sävyjä. Tunnetuin ninjatunelainen lienee Bonobo, mutta myös Roots Manuva, Cinematic Orchestra, Mr Scruff sekä Jaga Jazzist voivat olla tuttuja nimiä.

Miles Davis

Miles Dewey Davis III (1926 – 1991) oli yhdysvaltalainen jazztrumpetisti, jota pidetään yhtenä jazzin merkittävimmistä uudistajista. Davis käytti myös sähköisiä soittimia ja yhdisti jazziin mm. rockia, funkia ja intialaista musiikkia. Davisin “Kind of Blue” on menestyneimpiä albumeja jazzin historiassa. (Otavan musiikkitieto 1997).

Hans Zimmer

Hans Zimmer (s. 12.9.1957) on saksalainen elokuvasäveltäjä. Hänen säveltämiään elokuvia ovat mm. Interstellar, Pirates of the Caribbean, Da Vinci -koodi, Yön ritari ja Leijonakuningas.

Kotiseudun aarteita

Savonlinnalaisten/savonlinnalaislähtöisten muusikoiden uusimpia julkaisuja.

Musiikkiosaston yhteystiedot

Hanne Ahonen, kirjastonhoitaja, puh. 044 417 4432, hanne.ahonen (at) savonlinna.fi

Sari Pärnänen, kirjastovirkailija, puh. 044 417 4414, sari.parnanen (at) savonlinna.fi