Hyppää sisältöön

Musiikkilinkkejä

Musiikkikirjastot.fi

Kirjastojen valtakunnallisen verkkopalvelun musiikkiosio. Sisältää paljon linkkejä musiikkiaiheisille sivuille aina musiikin tutkimisesta populaarimusiikin eri aloille.

AllMusic

Laaja englanninkielinen musiikin tietokanta (aiemmin All Music Guide tai AMG). Sisältää perustietoja artisteista, bändeistä ja säveltäjistä sekä linkkejä muille sivuille. Kattaa kaikki musiikin lajit. Tiedonhaku mahdollista artistin tai yhtyeen nimen lisäksi myös esim. kansallisuuden, instrumentin, musiikin tyylilajin, aiheen tai tunnelman perusteella.

Fono.fi – Äänitetietokanta

Sisältää tiedot kaikista Yleisradion äänilevystöön vuodesta 1974 lähtien hankituista äänilevyistä. Lisäksi Fonoon on taannehtivasti syötetty tietoja äänilevystön vanhemmista kokoelmista. Aihehaku mahdollistaa musiikin etsimisen myös eri aihepiireistä.

Laura – Laulujen suomennostietokanta

Sibelius-Akatemian kehittämä ja ylläpitämä klassisen ohjelmiston laulujen ja laulusuomennosten tietokanta, josta löytyy myös laulujen taustatietoja.

Makupalat – Linkkikirjasto 

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kokoama linkkisivusto, josta löytyy paljon aiheittain järjestettyjä linkkejä myös musiikin alalta.

Muhi – Musiikinhistoriaa verkossa

Länsimaisen taidemusiikin historiaa. Sivujen päätoimittajana professori Veijo Murtomäki Sibelius-Akatemiasta.

Viola

Violaan on tallennettu tiedot kaikista kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen sekä kotimaisista äänitteistä vuodesta 1901 alkaen. Lisäksi VIOLAssa on tietoja kaikkiaan kolmentoista kirjaston musiikkiaineistosta sisältäen tiedot myös ulkomaisista äänitteistä ja nuoteista.

Virsikirja

Verkkovirsikirja. Virsien haku mahdollista osastoittain, virren numeron tai nimen perusteella, säveltäjän tai sanoittajan mukaan tai virteen liittyvän raamatunkohdan mukaan. Sisältää virsien melodianuotit, sanat, taustatietoja virsistä sekä tulostettavan version. Sivuilla mukana samat liitteet kuin painetussa virsikirjassa.

BandLab

Harjoittele musiikin tekemistä tällä helposti lähestyttävällä sovelluksella, joka sopii myös aloittelijoille.