Hyppää sisältöön

Musiikkilinkkejä

Opi musiikista biisinteon kautta

Musiikkipedagogi Tuuli Walleniuksen tekemä oppimateriaalikokonaisuus.
Wallenius on laatinut materiaalin Pasilan kirjaston musapajojen ja -treffien kävijöiden kysymysten perusteella.

Marjut Haussilan luento: Mozartin Figaron häät – maailman paras oopperako?

Marjut Haussilan luennon esipuhe

Haussilan kuva

Musiikkikirjastot.fi

Musiikin tiedonhaku

Nuotteja ja äänitteitä verkosta

Alueellisia hakemistoja muusikoista, säveltäjistä, musiikkitapahtumista

AllMusic

Laaja englanninkielinen musiikin tietokanta (aiemmin All Music Guide tai AMG). Sisältää perustietoja artisteista, bändeistä ja säveltäjistä sekä linkkejä muille sivuille. Kattaa kaikki musiikin lajit. Tiedonhaku mahdollista artistin tai yhtyeen nimen lisäksi myös esim. kansallisuuden, instrumentin, musiikin tyylilajin, aiheen tai tunnelman perusteella.

Fono.fi – Äänitetietokanta

Sisältää tiedot kaikista Yleisradion äänilevystöön vuodesta 1974 lähtien hankituista äänilevyistä. Lisäksi Fonoon on taannehtivasti syötetty tietoja äänilevystön vanhemmista kokoelmista. Aihehaku mahdollistaa musiikin etsimisen myös eri aihepiireistä.

Kirjastot.fi – Kirjastojen musiikkipalvelut

Kirjastojen valtakunnallisen verkkopalvelun musiikkiosio. Sisältää paljon linkkejä musiikkiaiheisille sivuille aina musiikin tutkimisesta populaarimusiikin eri aloille.

Laura – Laulujen suomennostietokanta

Sibelius-Akatemian kehittämä ja ylläpitämä klassisen ohjelmiston laulujen ja laulusuomennosten tietokanta, josta löytyy myös laulujen taustatietoja.

Makupalat – Linkkikirjasto 

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kokoama linkkisivusto, josta löytyy paljon aiheittain järjestettyjä linkkejä myös musiikin alalta.

Muhi – Musiikinhistoriaa verkossa

Länsimaisen taidemusiikin historiaa. Sivujen päätoimittajana professori Veijo Murtomäki Sibelius-Akatemiasta.

Musiikkitieto

Riihimäen musiikkiopiston rehtori Sakari Hildénin ylläpitämä sivusto, joilla musiikkitiedon oppimäärä esitetään musiikkiopistojen kurssivaatimusten mukaan. Keskeisimpänä sisältönä länsimaisen musiikin historia, tyylikaudet, teokset ja säveltäjät. Mukana soitinoppi ja lyhyt katsaus jazz-musiikkiin sekä musiikkisanasto.

Viola

Violaan on tallennettu tiedot kaikista kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen sekä kotimaisista äänitteistä vuodesta 1901 alkaen. Lisäksi VIOLAssa on tietoja kaikkiaan kolmentoista kirjaston musiikkiaineistosta sisältäen tiedot myös ulkomaisista äänitteistä ja nuoteista.

Virsikirja

Verkkovirsikirja. Virsien haku mahdollista osastoittain, virren numeron tai nimen perusteella, säveltäjän tai sanoittajan mukaan tai virteen liittyvän raamatunkohdan mukaan. Sisältää virsien melodianuotit, sanat, taustatietoja virsistä sekä tulostettavan version. Sivuilla mukana samat liitteet kuin painetussa virsikirjassa.