Hyppää sisältöön

Musiikkiosaston lehdet

Musiikkiosaston kaikki lehdet ovat lainattavissa, uusinta numeroa lukuun ottamatta. Lehtiä säilytetään yksi vuosikerta kuluvan vuoden lisäksi. Poikkeavasta säilytysajasta on mainittu lehden kohdalla.

Blues News

Suomalainen blues- ja roots-musiikin lehti. Lehden toimialaan kuuluu blues, rhythm’n’blues, soul, gospel sekä 1950-luvun rock’n’roll. Uutisia kotimaasta, maailmalta, artikkeleja artisteista, musiikki-ilmiöistä sekä levyarvioita. Ilmestyy 6 kertaa vuodessa.

Downbeat

Yhdysvaltalainen jazz- ja blueslehti sisältää haastatteluja, levyarvosteluja ja lukuisia artikkeleita. Ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Guitar World

Kitaristeille suunnattu englanninkielinen aikakauslehti. Sisältää mm. kitaristien haastatteluja ja kitaravälineiden esittelyjä. Ilmestyy 13 kertaa vuodessa + juhlanumero.

Haitari

Suomen Harmonikkaliitto ry:n jäsenlehti. Uutisia ja artikkeleita kaikille harmonikkamusiikista kiinnostuneille. Soitinesittelyjä, levyarvioita, tapahtumakalenteri. Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Ilmestynyt aikaisemmin nimellä Hanuri.

Kansanmusiikki

Suomen kansanmusiikkiliiton julkaisema kansanmusiikin erikoislehti, joka ilmestyi ennen Pelimanni -nimellä. Lajissaan ainoa suomenkielinen julkaisu. Sisältää haastatteluja, levyarvosteluja, tapahtumaraportteja, ajankohtaisia ja historiallisia asia-artikkeleita sekä esittelyjä tulevista tapahtumista ja koulutuksesta. Lehti ilmestyy 4  kertaa vuodessa.

Kompositio

Suomen Säveltäjät ry:n julkaisema lehti. Säveltäjät ry edistää suomalaisen musiikin esittämistä, levyttämistä ja kustantamista. Lehti sisältää henkilöhaastatteluja, artikkeleita ajankohtaisista aiheista, tietoa tulevista konserteista ja koulutustilaisuuksista. Ilmestyy 2 kertaa vuodessa, painettuna ja verkkoversiona.

Mojo

Englanninkielinen pop- ja rockmusiikkiin keskittynyt lehti. Haastatteluja, artikkeleja, levyarvioita. Ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Musiikintekijä

Suomen Musiikintekijät ry:n jäsenlehti, joka on suunnattu alan ammattilaisille sekä säveltämistä ja sanoittamista harrastaville. Haastatteluja ja artikkeleita alaan liittyen. Ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Lehti säilytyksessä vain kuluvan vuoden ajan.  

Muusikko

Suomen muusikkojen liiton jäsenlehti. Lehti lähestyy musiikkikulttuuria ammattilaisen näkökulmasta. Esillä mm. työsuojelu- ja lakiasiat, musiikkibisnes ja musiikkialan työpaikat. Lisäksi lehti julkaisee arvioita kotimaisista levyistä, nuoteista ja musiikkikirjoista. Ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Musiikkiosastolla säilytetään vain kuluvan vuoden numerot.

Opera

Brittiläinen maailman johtava oopperajulkaisu, joka ilmestyy 12 kertaa vuodessa. Tuoreimpien oopperauutisten lisäksi haastatteluja, artikkeleja, arviointeja esityksistä ja taltioinneista sekä kuukausittaiset listaukset maailmanlaajuisista tapahtumista.

Riffi

Kotimainen musiikkitekniikan aikakauslehti. Keskittyy musikkiteknologian ajankohtaisiin aiheisiin. Käyttötestejä, tuote-esittelyjä sekä myös artistien haastatteluja. Ilmestyy 6 kertaa vuodessa.

Rondo

Suomen johtava klassisen musiikin aikakauslehti. Sisältää mm. henkilökuvia ajankohtaisista taiteilijoista, musiikkiaiheisia reportaaseja sekä artikkeleja musiikinhistoriasta, säveltämisestä, orkestereista, musiikkielämän ilmiöistä ja musiikkipolitiikasta. Lisäksi tietoja tulevista konserteista sekä konsertti-, levy- ja DVD-arviointeja. Lehti julkaisee myös Yle Radio 1:n ja television kuukausittaisia musiikkiohjelmatietoja. Ilmestyy 12 kertaa vuodessa. Vuosikerrat säilytyksessä vuodesta 1983 lähtien.

Rumba

Kotimainen pop- ja rockmusiikkiin keskittyvä lehti, josta löytyvät kotimaan musiikkiuutiset, bändiesittelyt, levyarviot sekä alan ajankohtaiset aiheet ja ilmiöt maailmalta. Lisäksi keikka-, tapahtuma- ja festivaaliarviointeja. Lehti ilmestyy vain verkossa.

Soundi

Suomalainen rockmusiikkilehti. Bändi- ja artistihaastatteluja, runsaasti levy- ja konserttiarviointeja. Ilmestyy 11 kertaa vuodessa.

Sulasol

Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton jäsenlehti. Lehti pyrkii välittämään ajankohtaista tietoa musiikin alalta sekä vaikuttamaan musiikin harrastustoiminnan kehittämiseen. Artikkeleita erityisesti lauluyhtyeistä ja kuoroista. Ilmestyy 4 kertaa vuodessa.