Hyppää sisältöön

Musahaaste 1.4.2021-30.3.2022

Haluaisitko löytää uutta kuunneltavaa ja altistaa itsesi ennenkokemattomille elämyksille musiikin parissa?

Jos vastasit kyllä, Musahaaste voisi olla sinun juttusi!

Savonlinnan kaupunginkirjaston Musahaasteen tavoitteena on innostaa ja inspiroida kuuntelemaan tai soittamaan itselle entuudestaan tuntematonta musiikkia. Haasteeseen jokainen voi osallistua omalla tavallaan, mutta monipuolisemman elämysmatkan Musahaasteen parissa saat, kun valitset tarkoituksella haasteen eri kohtiin erityylistä musiikkia.

Ensimmäisen Musahaasteen teemana on vuodenajat. Julkaisemme haasteen viidessä osassa vuodenaikoja seuraillen vuoden mittaan. Ensimmäinen osa julkaistaan 1.4. Voit osallistua haasteen jokaiseen osaan tai vain yhteen.

Musahaasteen jokaisessa osassa on 3-6 kohtaa, jotka liittyvät kyseessä olevaan vuodenaikaan ja teemaan. Haasteeseen osallistutaan valitsemalla kuunneltava tai soitettava musiikki eri kohdissa annettuun aiheeseen sopivaksi. Yhden haasteen osion aikana tulee siis tutustuneeksi vähintään 3-6 itselle uuteen musiikkiteokseen tai kappaleeseen. Jos osallistuu haasteeseen läpi vuoden, kertyy kuuntelukokemuksia 15-30 kappaleen verran. Näin vuodenajat voi kokea myös musiikin kautta! Kirjaston kotisivuilta löydät vinkkilistan, jossa on esimerkkejä haasteeseen sopivasta musiikista, muutamia koko laajasta kirjosta mainitaksemme.

Kirjoita kuuntelemasi tai soittamasi musiikkikappale, teos, äänite, julkaisu tai levykokoelma lomakkeelle. Voit myös kirjoittaa mistä olet valitsemasi musiikin löytänyt. Ohesta voit tulostaa lomakkeen itsellesi tai vaihtoehtoisesti voit noutaa sellaisen kirjastosta.

Halutessasi palauta täytetty lomake Savonlinnan kaupunginkirjastoon 30.3.2022 mennessä. Jättämällä lomakkeeseen puhelinnumerosi, osallistut arvontaan koko Musahaasteen loputtua. Jokaisesta haasteen osasta voit palauttaa yhden lomakkeen. Jos osallistut haasteen jokaiseen osaan, saat arvontaan yhteensä viisi (5) arpaa.

Tervetuloa osallistumaan! Ja kun haastat mukaan myös ystäväsi ja perheesi, niin pääset keskustelemaan ja vaihtamaan mielipiteitä uusista löydöistäsi!

Musahaasteen vinkkilista Talvi-osaan

Musahaasteen vinkkilista Joulu-osaan

Musahaasteen vinkkilista Syksy-osaan

Musahaasteen vinkkilista Kesä-osaan

Musahaasteen lomake Kevät 

Musahaasteen vinkkilista Kevät-osaan (listan nimi Luonto)

Musahaasteen aikataulu 2021-2022