Palauttaminen

Palauttaminen

Lainasi voit palauttaa mihin tahansa Lumme-kirjastokimppaan kuuluvaan kirjastoon, riippumatta mistä Lumme-kirjastosta ne lainasit.

Palauta lainasi viimeistään eräpäivänä kirjaston sulkemisaikaan mennessä tai uusi ne ajoissa. Myöhässä olevasta aineistosta peritään myöhästymismaksuja.

Jos palautat aineiston ns. palautusluukun kautta kirjaston ollessa suljettuna, et saa kuittia, koska lainat eivät tätä kautta kirjaudu palautuneiksi kirjastojärjestelmään. Kirjaston palautusluukkuun jätetty aineisto käsitellään palautuneeksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi.

Palautusautomaatit

Pääkirjasto Joelissa sekä Kerimäen ja Punkaharjun kirjastoissa on asiakkaiden käytössä automaatti lainojen itsepalvelupalautusta varten. Halutessasi saat automaattiin palauttamastasi aineistosta kuitin.

Ennakkoilmoitus lähestyvästä eräpäivästä

Voit saada ennakkoilmoituksen lähestyvästä eräpäivästä sähköpostiisi 1-7 vuorokautta ennen eräpäivää, jos olet aktivoinut palvelun käyttöön ja sinulla on toimiva sähköpostiosoite kirjaston asiakasrekisterissä. Palvelu on maksuton ja saat sen käyttöösi ottamalla yhteyttä kirjastoon.