Hyppää sisältöön

Vuoden museo valtaa Sivullinen-kirjakaupan Helsingissä ke 13.12.

Riihisaari ja Suomen museoliitto järjestävät yhteisen museopäivän Rosebud Sivullinen -kirjakaupassa Helsingissä keskiviikkona 13.12. Riihisaari vie samalla mukanaan myös uusimmat kirjansa, jotka avaavat mm. ainutlaatuisten Savonlinnan lintuhuviloiden maailmaa. Rosebud Sivullinen on 50 000 nimikkeen kirjakauppa Kaisaniemenkatu 5:ssä Helsingissä. Sivullisen Vuoden museon päivä tarjoaa kulttuurihistoriallisia helmiä ja ohjelmaa, joka takuulla virkistää joulukiireiden keskellä.

Sivullisen Vuoden museon päivä on uusi tapahtuma, joka vie hallitsevan Vuoden museon Riihisaaren sisällöt myös pääkaupunkiseudun museonystävien ulottuville. Tapahtumaa vietetään Kaisa-talon Rosebud Sivullisessa koko keskiviikkoiltapäivän ajan 13.12. klo 14–18. Luvassa on tasatunnein keskusteluja museosisällöistä ja Riihisaaren uusista julkaisuista. Keskustelut striimataan Youtubeen.

-Riihisaari haluaa olla jatkossa vielä enemmän lisäämässä museoalan vaikuttavuutta ja itäisen Suomen teemojen näkyvyyttä valtakunnallisesti, sanoo museonjohtaja Nikke Kaartinen. -Kurottaudumme koko ajan enemmän museomme ulkopuolelle isoilla teemoillamme, ja tässä uusi museopäivä Helsingissä on tärkeä avaus.

Vuoden museo on Museoliiton ja ICOM Suomen komitean jakama tunnustus, jolla palkitaan kokoelmiin, näyttelyihin tai vaikkapa museopedagogiikkaan liittyvää innovatiivista museotyötä. Hallitseva Vuoden museo on Riihisaari – Savonlinnan museo, joka palkittiin Museopäivällä Helsingissä toukokuussa 2023.

-Riihisaari palkittiin hyvästä kehittämisotteesta ja vahvasta museon uudenlaisten roolien etsimisestä. On ilo nähdä, että tätä työtä jatketaan innolla. Riihisaari on tärkeä paikallinen vaikuttaja Savonlinnassa, ja nyt se luo kiehtovan kohtaamispaikan myös Helsinkiin, sanoo Museoliitto-konsernin viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen, joka juontaa tapahtuman Vuoden museo -keskustelua.  Vuoden museo -keskusteluun osallistuu myös edellinen voittaja, Poliisimuseo Tampereelta.

Vuoden museon päivän ohjelma 13.12.
Paikka: Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5, 00100 Helsinki.

klo 14 Keskustelu: Vuoden museo
Nikke Kaartinen, museonjohtaja, Riihisaari – Savonlinnan museo, Vuoden museo 2023
Lauri Haavisto, intendentti, Poliisimuseo, Vuoden museo 2022
Miisa Pulkkinen, konsernin viestintäpäällikkö, Museoliitto

Klo 15 Museokeskustelu
Vieraana Unne Sormunen, toimitusjohtaja, tuottaja
ja Nikke Kaartinen, museonjohtaja

klo 16 Museokeskustelu
Vieraana Anna Hakkarainen, Itä-Suomi-aktiivi
ja Nikke Kaartinen, museonjohtaja

klo 17 Riihisaaren kirjat
Ville Vilén, tietokirjailija ja YLEn Luovien sisältöjen ja median johtaja
Nikke Kaartinen, museonjohtaja
ja Iia Simes

klo 20- Livemusiikkia
Pikkujoulujytää – Herringbones Roudaribaarissa
Roudaribaari IHME (Kaisaniemenkatu 2b)

Tapahtuma Facebookissa.
Tapahtuma striimataan Rosebud Sivullinen lava -kanavalla Youtubessa: Sivullinen_Lava – YouTube

Yhteistyössä:
Suomen museoliitto
Riihisaari – Savonlinnan museo
Rosebud Sivullinen