Hyppää sisältöön

Saapuminen ja esteettömyys

Riihisaari sijaitsee Savonlinnan vanhassa kaupungissa, aivan Olavinlinnan kupeessa. Maantieteellinen kohde Riihisaari, ei enää ole saari, vaan niemi, jonne pääsee helposti ympäri vuoden. Riihisaaren osoite on Riihisaari, 57130 Savonlinna.

Riihisaaren näyttelytilat sijaitsevat vuonna 1852 rakennetussa kruunun jyvämakasiinissa, joka on suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaana kohteena. Vanhan rakennuksen haasteista huolimatta Riihisaaren tilat ovat saavutettavissa myös liikuntaesteisille henkilöille.

Asiakaspalvelu, matkailuinfo ja lipunmyynti sijaitsevat pääoven välittömässä läheisyydessä. Henkilökohtaisten avustajien sisäänpääsy on maksuton.
Museorakennuksen sisätilatiloihin on esteetön sisäänpääsy. Museolaivoihin ei ole esteetöntä sisäänpääsyä.
Invapysäköinnin symboliMuseorakennuksen edustalla on yksi invapysäköintiin tarkoitettu pysäköintiruutu. Pysäköinti siinä on sallittu invakortin haltijoilla.
 Hissi rakennuksen toiseen kerrokseen sijaitsee näyttelytiloissa. Asiakaspalveluhenkilökunta opastaa tarvittaessa hissiin.
Opaskoirat ovat tervetulleita Riihisaaren sisätiloihin. Muut hyvin käyttäytyvät koirat ovat tervetulleita asiakaspalvelutiloihin.
 Esteetön wc sijaitsee alakerrassa asiakaspalvelun takaosassa.
Yleisö-wc sijaitsee alakerrassa asiakaspalvelun takaosassa.
 Lastenhoitotilat löytyvät wc-tiloista asiakaspalvelun takaosasta.
Asiakaspalvelun yhteydessä sijaitsee vartioimaton itsepalvelunaulakko.
Museokauppa sijaitsee alakerrassa asiakaspalvelun yhteydessä, ja siihen on vapaa pääsy.
PysäköintikieltosymboliRiihisaaren rakennuksen piha-alue on pysäköintikieltoaluetta, lukuunottamatta yhtä invapysäköintiruutua (ks. ylhäältä).
Riihisaaren pysäköintialue sijaitsee n. 100 m päässä rakennuksesta, ja se on käytössä yleisölle oopperajuhlakauden ulkopuolella (n. elokuu puoliväli – kesäkuun puoliväli).

Kesäaikaisella vierailulla Riihisaareen tulee siis muistaa, että yksityisautojen pysäköintimahdollisuudet lähelle Riihisaarta ovat huonot. Auto kannattaakin pysäköidä hieman kauemmaksi, ja nauttia kävelytuokiosta kauniissa ja kesäisessä Savonlinnassa.
Tutustu myös Savonlinnan kaupungin katuverkon pysäköintikarttoihin.

 Lisätietoja

Asiakaspalvelu Riihisaari

Puh. 044 417 4466

Osoite: Riihisaari, 57130 Savonlinna

Käyntiosoite: Riihisaari

Sähköposti: riihisaari@savonlinna.fi