Hyppää sisältöön

Mikä Riihisaari on?

Riihisaari on ainutlaatuinen museosaari Olavinlinnan kansallismaisemassa. Riihisaaren vanhassa jyvämakasiinissa toimivat Riihisaari – Savonlinnan museo ja Saimaan luontokeskus esittelevät Etelä-Savon historiaa ja luontoa sekä Saimaan vesiliikenne- ja saaristolaiskulttuuria. Riihisaaren laivalaiturissa kotisatamaansa pitävät yli satavuotiaat museohöyrylaivat, jotka kuuluvat museon kokoelmiin ja ovat avoinna yleisölle kesäisin.

Vanhoja rakennuksia ja laivoja talvisessa maisemassa järvellä.
Riihisaari sijaitsee Olavinlinnan kansallismaisemassa. Kuva: Jussi Kirmanen.

Riihisaaressa toimii myös Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyneuvonta sekä museokauppa. Riihisaari on avoinna ympäri vuoden. Riihisaari on myös Vuoden museo 2023.

Riihisaari on kokonaisvaltainen elämys. Kulttuurihistoriaa, luontoa, taidetta, tapahtumia, ostoksia, museolaivoja sekä upeita maisemia Saimaan ja Olavinlinnan maisemissa. Tule katsomaan näyttelyitä tai muuten vaan viettämään aikaa Riihisaaren kallioille. Uudistunut Riihisaari tarjoaa näkemistä ja kokemista jokaiselle kulttuurin ja luonnon ystävälle.

Lukuisten vaihtuvien näyttelyiden ja erilaisten tapahtumien ansiosta Riihisaaressa on tekemistä ja uutta katseltavaa ympäri vuoden. Riihisaari on mukava kohde myös lapsiperheille. Lapsilla ja alle 18-vuotiailla nuorilla on meille aina vapaa pääsy.

Vuoden museo 2023

Riihisaari – Savonlinnan museo valittiin toukokuussa 2023 Vuoden museoksi! Kilpailun järjesti Suomen museoliitto ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOM:n Suomen komitea. Palkintoperusteissa nostettiin esille museon tekemää kehittämistyötä, verkostoja ja vaikuttavuutta.

Olavinlinnan kansallismaisema

Riihisaari on osa Olavinlinnan ja Pihlajaveden kansallismaisemaa, joka on yksi Suomen 27 kansallismaisemasta. Maamme eri osien luonnon- ja kulttuuripiirteitä ilmentävillä kansallismaisemilla on voimakas symboliarvo, ja niillä on tunnustettu merkitys kansallisessa kulttuurissa, historiassa ja luontokuvassa.

Tervetuloa viihtymään Riihisaareen!