Hyppää sisältöön

Opastukset

Opastukset tarjoavat elämyksiä ja lisätietoa tutustakin asiasta. Riihisaaressa järjestetään erilaisia opastuksia eri vuodenaikoina. Kesäisin tarjolla ovat yksittäisille asiakkaille suunnatut avoimet yleisökierrokset. Ryhmille opastuksia järjestetään tilauksesta ympäri vuoden.

Ihmisiä vanhan laivan edessä laiturilla.

Opastukset kesäkaudella (n. kesä-elokuu)

 • Opastetut yleisökierrokset yksittäisille kävijöille
  Kesäaikaan toteutetaan avoimia yleisökierroksia päivittäin. Kierrokset on suunnattu yksittäiskävijöille, ja ne sisältyvät pääsylipun hintaan. Tutustu kesän 2024 yleisökierroksiin.

 • Tilausopastukset ryhmille 
  1. Riihisaaren näyttelykierros
   -Riihisaaren opastettu näyttelykierros antaa maistiaisia esillä olevista näyttelyistä. Kierroksen sisältö muuttuu näyttelyiden vaihtuessa, mutta esille nousee aina Riihisaaren ylpeydenaiheita: Saimaan elämä ja luonto sekä vesiliikennehistoria ja saaristolaisuus.
   -Kesto n. 50 min.
   -Toteutus museorakennuksessa. Esteetön.

  2. Riihisaaren museolaivakierros
   -Kierroksella tutustumme oppaan johdolla Riihisaaren museohöyrylaivoihin, jotka ovat sillä hetkellä laiturissa.
   -Kesto n. 60 min.
   -Toteutus ulkona laiturilla, laivojen kannella sekä osin laivojen sisätiloissa. Soveltuu liikuntaesteisille vain kierroksen alkuosassa, laiturialueella. Säävaraus.

Opastukset kesäkauden ulkopuolella

 • Tilausopastukset ryhmille 
  1. Riihisaaren näyttelykierros
   -Riihisaaren opastettu näyttelykierros antaa maistiaisia esillä olevista näyttelyistä. Kierroksen sisältö muuttuu näyttelyiden vaihtuessa, mutta esille nousee aina Riihisaaren ylpeydenaiheita: Saimaan elämää ja luontoa sekä vesiliikennehistoriaa ja saaristolaisuutta.
   -Kesto n. 50 min.
   -Toteutus museorakennuksessa. Esteetön.
Ihmisiä museonäyttelytilassa, jossa esineitä.

Lapsi- ja koululaisryhmät

Riihisaari tarjoaa lapsille mukavan paikan oppia ja eläytyä. Riihisaaressa tarjotaan myös ohjattua toimintaa lapsiryhmille. Savonlinnalaisille lapsiryhmille opastusohjelmat ovat maksuttomia. Lue lisää lapsiryhmille suunnatuista ohjelmista.

Lisätietoa ryhmien tilausopastuksista

Opastetut kierrokset ryhmille järjestyvät ennakkotilauksesta. Hyvän näkyvyyden ja kuuluvuuden varmistamiseksi alle 25 hengen ryhmäkoko on suositeltava.

 • Opastettu kierros arkisin suomeksi: 70 € + pääsymaksut.
 • Viikonloppuisin ja pyhinä: 90 € + pääsymaksut.
 • Vieraskieliset opastukset: 90–110 € + pääsymaksut.
 • Savonlinnalaisten lapsi-, koululais- ja opiskelijaryhmien opastukset ja sisäänpääsy ovat maksuttomia.

Tiedustelut ja tilaukset

Tiedustelu ryhmän tilausopastuksesta viimeistään yksi (1) viikko ennen toivottua ajankohtaa. Opastus kesäkauden ulkopuolella viikonloppuisin ja pyhinä erikseen sopimalla. Opastus toteutuu asiakkaan saatua Riihisaaren sähköpostitse lähettämän varausvahvistuksen tai asiasta on sovittu puhelimitse. Peruutus: opastusajan voi perua veloituksetta vähintään kaksi työpäivää ennen opastusta. Myöhemmistä peruutuksista laskutetaan opastuksen hinta.

Mikäli opastus peruuntuu museosta riippumattomista syistä (force majeure), peruutuksesta ilmoitetaan asiakkaalle viipymättä.

Asiakaspalvelu Riihisaari

Puh. 044 417 4466

Osoite: Riihisaari, 57130 Savonlinna

Käyntiosoite: Riihisaari

Sähköposti: riihisaari@savonlinna.fi