Hyppää sisältöön

Vastuullisuus Riihisaaressa

Kulttuurinen vastuullisuus on museotoiminnan ydintehtävä. Me Savonlinnan museossa, Riihisaaressa, vaalimme, jaamme, tallennamme ja elävöitämme paikallista ja alueellista kulttuuriperintöä. Savonlinnan museon perustamisesta lähtien toiminnan painopistealueena on ollut Saimaan kulttuurihistoria ja sisävesiliikenteen historia. Etelä-Savon alueellisena vastuumuseona vastaamme alueen museotoiminnan kehittämisestä sekä rakennettuun kulttuuriympäristöön ja arkeologiseen kulttuuriperintöön liittyvistä tehtävistä. Alueellisena vastuumuseona haluamme toimia esimerkkinä myös muiden kestävän kehityksen osa-alueilla.  

Kaksi aikuista ja kaksi lasta seisovat vanhan laivan yläkannella. Edessä näkyy laivan nimi Mikko.

Kestävän museotoiminnan suunnitelmalliseen ja pitkäjänteiseen kehittämiseen olemme valinneet työkaluiksi Ekokompassi ympäristöjärjestelmän ja Sustainable Travel Finland -kestävän matkailun ohjelman. Näiden työkalujen avulla kartoitamme nykyiset ekologiset, sosiaaliset, kulttuuriset ja taloudelliset vaikutukset sekä asetamme tavoitteet ja indikaattorit tulevalle toiminnallemme.

Yhdenvertainen, tasa-arvoinen ja ketään syrjimätön vierailijoiden kohtaaminen on meille tärkeää.

Ympyränmuodossa teksti: Yhdenvertaista palvelua kaikille. Keskellä kuva kämmenestä, jossa etusormi on pystyssä.

Kohtelemme kaikkia asiakkaitamme ja henkilökuntamme yhdenvertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. 

Teksti: Syrjinnästä vapaa alue. Discrimination-free zone

Museomme on Syrjinnästä vapaa alue, ja meillä on Yhdenvertaista palvelua kaikille -merkki, joka kertoo halustamme kehittää museon esteettömyyttä ja saavutettavuutta.

Lue lisää: