Hyppää sisältöön

Hengailemaan Riihisaareen

Tiesitkö, että Riihisaari on erinomainen paikka rentoon oleskeluun? Etenkin kesällä Riihisaaren viihtyisä piha-alue näyttäytyy monipuolisena ajanviettopaikkana. Tule silloin kun sinulle sopii, Riihisaaren maisemakalliot ovat aina avoinna!

Kaksi aikuista ja kaksi lasta istuu penkillä ulkona museon tiilirakennuksen edessä. Rakennuksessa on paljon ikkunoita, joissa on vanhat ikkunaluukut.
Lia, Lois, Dina ja Jimmy viettivät mukavan päivän Riihisaaressa!

Riihisaaren kalliot ovat jo käsite. Siellä on kokoonnuttu, nautittu yhdessäolosta ja auringosta, herkuteltu sekä vaihdettu suudelmia jo vuosikymmeniä. Lämpimiltä silokallioilta avautuvat mykistävät maisemat. Voit itse päättää haluatko tänään katsella avointa järvenluontoa, toistasataa vuotta vanhoja höyrylaivoja, kaupungin vilkasta rantaraittia vai keskiaikaista Olavinlinnaa.

Kolme nuorta aikuista istuu ruskean pöytä-penkki-ryhmän ääressä. Vieressä polkupyörä, puita sekä järvenranta
Nuoriso on viihtynyt Riihisaaressa aina.

Riihisaareen on helppo tulla. Se on Savonlinnan kesän ytimessä. Suosittelemme tulemista paikalle kävellen, pyörällä tai kenties sup-laudalla? Auton pysäköintimahdollisuudet lähelle Riihisaarta ovat huonot. Auto kannattaakin pysäköidä hieman kauemmaksi, ja nauttia kävelytuokiosta kauniissa ja kesäisessä Savonlinnassa.

Mitäs jos tulisit koko perheellä piknikille? Riihisaaressa on useita pöytäryhmiä eri puolilla niemeä. Myös Riihisaaren grillipaikka on kaikkien vapaassa käytössä, silloin kun maastopalovaroitus ei ole voimassa. Tuo omat puut ja sytykkeet tullessasi, sillä niitä ei Riihisaaressa ole tarjolla.

Kaksi aikuista ja kaksi koiraa nurmella. Takana vanhoja höyrylaivoja sekä järvi.
Matkailijat Ranskasta kävivät koiralenkillä Riihisaaressa.

Lämpiminä kesäpäivinä mukavan lepohetken mahdollistaa Riihisaaren lepotuolit, joita tarjotaan nautiskelijoiden käyttöön museon aukioloaikoina. Jokunen riippumattokin saattaa tuolloin alueelta löytyä. Rauhaa rakastava suuntaa kulkunsa Riihisaaren perimmäiseen niemeen. Veden läheisyys vie kesän paahdetta pois, ja lehtipuut antavat suojaa. Virtaavassa vedessä uivat vesilinnut ilahduttavat kävijää.

Kaksi aikuista istuu lepotuoleissa nurmella kallion edessä. Takaa näkyy vanhoja höyrylaivoja ja järveä.
Tämä savonlinnalainen pariskunta on nautiskellut Riihisaaren tunnelmasta jo vuosikausien ajan. -Ja nämä uudet tuolit ovat kyllä tosi hyvät istua, he toteavat tyytyväisinä.

Vaikka vesi Riihisaaressa onkin äärellään, suosittelemme virkistävää uintireissua viereiselle Pikku Kakkosen uimarannalle. Riihisaaren rantojen vesi on virtaavaa, eikä siten turvallista.

Kallio, josta avautuu näkymä avoimelle järvenselälle ja vanhoille laiturissa oleville museolaivoille.

Meidän pihallamme on tilaa temmeltää! Tule lasten kanssa, koiralenkille, lukemaan kirjaa, tapaamaan ystäviä, urheilemaan, bongaamaan lintuja, laskemaan museorakennuksen ikkunoita, juhlimaan, tekemään etätöitä, hiljentymään tai vaikka rakastumaan! Olemme varmoja, että tämä paikka ei jätä ketään kylmäksi! No, ehkä talvipakkasella, mutta silloinkin Riihisaari on kokemisen arvoinen!

Lue lisää: