RIIHISAARI

Riihisaari – Saimen natur- och museumcentrum

OBS! Förberedelserna för spridning och förhindrande av spridning av coronavirus har blivit ännu mer intensiva.

Nyslott stad har bestämt att stänga Riihisaari - Saimen natur- och museumcentrum som en förebyggande åtgärd på grund av coronavirusläget från 17 mars till slutet av april. 

Nyslottsregionens turist- och vandringsinformation är också stängd för allmänheten, men tjänsten är tillgänglig på vardagar via telefon och e-post info (at) visitsavonlinna.fi.

- - 

Nyslotts landskapsmuseum har sina utställningar i Riihisaari. Där finns även Forststyrelsens utställning om Saimen samt utflyktsinformation. Landskapsmuseet fokuserar på att teckna ner, forska och presentera Södra Savolax kulturhistoria och särskilt seglingens historia på Saimen. Under sommarsäsongen kan allmänheten besöka de unika ångfartygen som ligger vid museets brygga.

Öppettider

Öppet dagligen 10–17.

Maj dagligen 9–17.

Stängd 10.4., 19.–20.6., 6.12. och 14.–24.12.2020.

OBS! Våra tillfälliga utställningar och museumsbutik, såväl som Nyslotts regionala turistinformation har flyttat till nya lokaler under museets renovering. Vår nya adress är Tottinkatu 6a, 57130 Nyslott (även känd som Nälkälinnanmäki / Hungerborg). Renoveringen av Riihisaari kommer att pågå i ungefär ett år.

Område för tillfälliga lokaler: Karta

Entréavgifter

Vuxna 8 €
Barn under 18 år gratis
Studerande och pensionerade 4 €
Gruppbiljetter (minst 10 personer) 5 €/person

Sambiljett, Olofsborg och Riihisaari, vuxna 13 €. Sambiljetten är giltig endast på säljningsdagen. Sambiljetten säljs mellan 1.6-31.8 till kl 16.00.

Vi accepterar Museikortet.

Museikortet är en gemensam inträdesbiljett till finländska museer. Kortet gäller i ett år räknat från den dag kortet använts första gången. Med det personliga Museikortet, som kostar 69 €, har du tillträde till över 300 museer i olika delar av Finland.

Museibutiken

I museibutikens sortiment finns till ex. souvenirer, postkort, godis och naturrelaterade produkter. Museibutiken har också ett brett urval av litteratur om vattenburen trafik och annan historia, natur, konst och litteratur för barn.

Inträdet är fritt till kundtjänstpunkten, information och museibutiken.

Kundservice

Museifartyg

Våra museifartyg är stängda under vintersäsongen. Sommaren 2020 kan tjärångaren Mikko hittas dockad vid bron mellan tågstationen och Spahotel Casino. S/s Savonlinna flyttar till passagerarhamnen vid marknadsplatsen under sommaren.

Museifartygsbrygga på ön Riihisaari och ångskonaren Salama är stängda för allmänheten under hela 2020 på grund av de pågående renoveringarna.

Kontaktuppgifter 

Tottinkatu 6a, 57130 Nyslott
riihisaari (at) savonlinna.fi
Tel: +358 44 417 4466