Museolaivat

Museolaivat

HUOM! Riihisaaren vuoden 2020 kestävä museorakennuksen remontti aiheuttaa muutoksia museolaivojemme aukioloihin ja sijaintiin. Katso ajankohtaiset tiedot kootusti Aukioloajat 2020 -sivuiltamme.

Savonlinnan maakuntamuseo on yksi Suomen suurimmista höyrylaivavarustajista. Riihisaaressa ovat esillä tärkeimmät Saimaan alustyypit: valkokylkinen matkustajalaiva Savonlinna, maailman ainoa aito tervahöyry Mikko ja höyrykuunari Salama.

Riihisaari on myös s/s Ahkera Perinneyhdistys ry:n omistaman höyryhinaaja Ahkeran kotilaituri, joskin alus on nyt kunnostettavana telakalla. Ahkeran historia sivuaa toista samassa laiturissa olevaa laivavanhusta: Ahkeran kyytiin poimittiin höyrykuunari Salaman matkustajia vuonna 1898, kun Salama upposi Puumalassa. Uppoamisen jälkeenhän Salama sai maata Saimaan sylissä yli 70 vuotta ennen kuin se nostettiin ja kunnostettiin museolaivaksi.

Esillä ovat myös Saimaan lastivene "Vappaa Savo", Saimaan luotsikutteri vm. 1953 ja museon etupihalla kaksi kirkkovenettä. S/s Savonlinna on kesäisin Savonlinnan matkustajasatamassa. Myös muut laivat voivat olla tilapäiset pois Riihisaaren laiturista. Tarvittaessa höyrylaivojemme paikallaolon ja avoinnaolon voi tarkistaa asiakaspalvelunumerostamme 044 417 4466.

Risteily

Höyrylaiva myös tilausliikenteessä

Matkustajalaiva Savonlinna toimii kesäisin myös tilausristeilijänä Saimaalla. S/s Savonlinna on varusteltu - perinteitä kunnioittaen - nykyajan vaatimukset täyttäväksi edustusristeilijäksi. Se on myös Savonlinnan kaupungin edustuslaiva, jolla ovat viihtyneet mm. useat valtionpäämiehet.

Tervehöyry Mikko tekee kesäisin tervahöyryristeilyjä yleisölle.