Hyppää sisältöön

RATAJÄTKÄT

Suomalaiset rautatienrakentajat valloittavat Riihisaaren kuuppavaunuineen ja junttalauluineen keväällä 2023. Ratajätkät-näyttely kertoo rujoista radanrakentajista ja armottomasta työstä erämaita halkovilla ratalinjoilla.

Miehiä junaradan lähellä lapioiden kanssa.
Kuva: Suomen Rautatiemuseo.

Nostalgisessa näyttelyssä on esillä historiallisia valokuvia, työkaluja ja tarinoita ratatyömaiden arjesta ympäri Suomea. Toimintapisteellä kiskoliikenteen kiehtovaan historiaan ja tekniikkaan tutustuvat niin isot kuin pienet museokävijät.

Näyttely pohjautuu Työväenmuseo Werstaan museonjohtaja Kalle Kallion väitöskirjaan, joka ilmestyi keväällä 2022 SKS Kirjojen kustantamana. Näyttelyn on tuottanut Työväenmuseo Werstas ja Suomen Rautatiemuseo.

Lue lisää tiedotteesta.

Ratajätkät, 27.1.–21.5.2023, Riihisaari – Savonlinnan museo.

Yleisöluento

Ratajätkät-näyttelyn yhteydessä Riihisaaressa järjestetään myös aiheesta yleisöluento, keskiviikkona 15.2. klo 18. Luennolla kerrotaan radanrakentajien elämästä, rautatien tulosta Savonlinnaan ja 1900-luvun alun kuumista murrosvuosista. Tilaisuuden luennoitsijana toimii Työväenmuseo Werstaan museonjohtaja, FT Kalle Kallio. Lue lisää luennosta.