Hyppää sisältöön

Kuka olet henkilö X? Kadonneen savonlinnalaisen arvoitus

Suosittuun Solmu ajassa -näyttelyyn on valmistunut ohjattu koululaisohjelma. Varaa paikka ryhmällesi, ja tule luomaan menneiden sukupolvien tarinoita.

Savonlinnan keskustassa sijaitsee pahoin ränsistynyt Solmun taloksi kutsuttu rakennus. Savonlinnalainen taiteilijaryhmä löysi talon alapohjasta satoja vanhoja lasinegatiiveja. Rakennuksessa on toiminut vuoteen 1975 saakka valokuvaamo Olavi ja kuvat ovat todennäköisesti Paavo Sihvosen ottamia. Taiteilijaryhmä alkoi työstämään valokuvien aineistoja kukin omalla tyylillään. Syntyi poikkitaiteellinen Solmu ajassa -näyttely, joka on parhaillaan esillä Riihisaaressa.

Nyt näyttelystä on varattavissa ohjelma koululaisille. Tutkimme lasten kanssa löytyneiden valokuvien mahdollisia tarinoita. Keitä olivatkaan ihmiset kuvien ja vuosikymmenten takana? Ohjattu ohjelma on toiminnallinen, ja se sisältää draaman työtapoja.

Mikä: Solmu ajassa -koululaisohjelma
Missä: Riihisaaressa
Milloin: 30.10.2023–23.2.2024 (hiihtolomaan saakka), ma-pe, n. klo 8–14
Milloin ei tarjolla: museo kiinni 18.–24.12.2023

Kesto: 1 tunti
Kohderyhmä: 3–6-luokkalaiset
Ryhmäkoko: yksi luokka (max. n. 25 oppilasta)
Hinta: maksuton savonlinnalaisille kouluille
Kuka pitää: museoamanuenssi Anne Väänänen

Erityistä: Ohjelma on toiminnallinen ja siihen sisältyy draamakasvatuksen työtapoja. Ryhmää olisi hyvä rohkaista etukäteen keholliseen ilmaisuun. Toivomme, että opettaja jakaa ryhmän viiteen tai kuuteen pienryhmään (n. 3–4 lasta/ryhmä) ennen tuloaan.

Varausohjeet: Solmu ajassa -koululaisohjelma varataan puhelimitse Riihisaaren asiakaspalvelusta, puh. 044 417 4466. Asiakaspalvelu on avoinna päivittäin klo 10–17. Ohjelman ajat täytetään luokkien toiveiden mukaisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on alkanut.

Lue lisää Solmu ajassa -näyttelystä.