Hyppää sisältöön

AJETTIINPA ENNENKIN – Kimmo Taskisen autovalokuvia

Ajettiinpa ennenkin -näyttelyyn on valittu satunnainen kattaus menneiden vuosikymmenten autotarjonnasta. Kuvien valinnassa oli runsaudenpulaa. Helsingin Sanomien autokuvaaja Kimmo Taskisen pitkän autokuvausuran aikana kuvia oli syntynyt loputon määrä.

Vanha auto vanhojen rakennusten keskellä.
Mercedes-Benz 170 Vb, 1952. Kuva: Kimmo Taskinen.

Kimmo Taskinen on uransa aikana tehnyt monia moottoreiden maailmaan pureutuneita valokuvakirjoja. Timantteja autotallissa, Pyörän viemää, Tyyliä teille, Ratojen ja rallien valiot sekä Automuotoilun helmet kartoittavat menopelien värikästä historiaa näyttävien kuvien siivittämänä. Noiden kirjaprojektien aikana Taskisen kuva-arkistoon oli kertynyt merkittävä määrä autokuvia, joita ei ole esitelty yleisölle.

Nyt arkistojen saloja raotetaan Savonlinnan näyttelyvieraille. Kuvista noin puolet on kuvattu tätä näyttelyä varten. Arkistoa penkoessa tuli selväksi, että ajatus merkittävimmistä tai tutuimmista automalleista oli syytä haudata. Näyttelyn kuvat valittiin niin, että kuvakokonaisuus pyrittiin pitämään mahdollisimman ehjänä. Kaikki kuvat ovat samaa sarjaa ja tukevat toisiaan. Jokainen näyttelyyn valittu automalli on omalla tavallaan valloittava. Autokattaus parsittiin nippuun ehjäksi kokonaisuudeksi valokuvauksellisin perustein.

Lisämausteena näyttelyyn tuodaan pari Savonlinnaan rekisteröityä autovanhusta 1900-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä.

Lue lisää tiedotteesta.

AJETTIINPA ENNENKIN – Kimmo Taskisen autovalokuvia, 30.9.2022 – 15.1.2023, Riihisaari – Savonlinnan museo.