Hyppää sisältöön

BOREAALISET SIVILISAATIOT

Luontosuhdetta ja metsäperinteitä käsittelevä teoskokonaisuus

Kuvataiteilija Kaisu Häkkänen / valokuvateokset
Dosentti, ilmastotutkija, ammattikalastaja Tero Mustonen / tekstit
Perinnesoitinrakentaja, muusikko, äänitaiteilija Juhana Nyrhinen / ääniteos

Häkkäsen neulanreikäkamerakuvat, Mustosen tiedepohjaiset tekstit ja Nyrhisen ääniteos käyvät perinnetiedon, maantieteen ja taiteen välistä vuoropuhelua. Näyttelyn keskeiset teemat ovat luontosuhde, metsäperinteet ja ihmisen vuosisatainen aika havumetsävyöhykkeellä.

Kaisu Häkkänen on valmistunut kuvataiteilijaksi hollantilaisesta taidekoulusta ja asuu tällä hetkellä Punkaharjulla. Häkkäsen neulanreikäkameralla tehtyjä kuvateoksia on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Juhana Nyrhinen asuu Kurussa ja on rakentanut perinnesoittimia jo 20 vuotta. Aktiivisia ja kiertäviä yhtyeitä hänellä on ollut useita mm. Sokea Piste, PO/NY, Kyklooppien Sukupuutto, Pekko Käppi ja Faarao Pirttikangas. Nyrhinen rakentanut soittimistaan myös erilaisia installaatioita, joita on ollut esillä useissa taidenäyttelyissä.

Pohjois-Karjalassa Selkiellä asuva Tero Mustonen on työskennellyt Alaskassa, Islannissa, Kanadassa, Siperiassa, Grönlannissa ja ja Suomen ja Saamelaisalueen kylissä. Hän on YK:n ilmastopaneeli IPCC:n pääkirjoittaja (LA AR6). Keväällä 2023 Mustoselle myönnettiin Goldman-palkinto. Mustonen on julkaissut laajasti esimerkiksi Science-, PNAS-, ja One  Earth -tiedelehdissä, mutta kirjoittanut myös runoa, proosaa ja kuunnelmia sekä ollut mukana dokumenttielokuvatuotannoissa.

Näyttely sisältyy myös Savonlinnan kansainvälisen luontoelokuvafestivaalien (SINFF) oheisohjelmistoon. Festivaali järjestetään Savonlinnassa 17.–20.8.2023.

Lue lisää näyttelystä mediatiedotteesta.

Boreaaliset sivilisaatiot, 18.8.1.10.2023, Riihisaari – Savonlinnan museo.