Hyppää sisältöön

Riihisaari Blues

Bluesia Vuoden museossa! Riihisaari toimii jälleen marraskuun hämärissä tunnelmallisena kotina museon omalle bluesmusiikin festivaalille. Tapahtuman päänäyttämönä on Riihisaaren 172-vuotias tiilimakasiini ja konserttitilana Savonlinnan museon näyttelysali, jonne luodaan rento olohuonemainen klubitunnelma. Riihisaari Blues järjestetään 7.–10.11.2024. Ohjelma päivittyy myöhemmin. Alla vuoden 2023 ohjelmisto.

 

Ohjelma vuonna 2023:

RIIHISAARI BLUES 9.–12.11.2023
Riihisaari, Savonlinna

Ohjelma

Riihisaari Blues – torstai
9.11. klo 19, Savonlinnan Kulttuurikellari
ILTA MUSEOLAIVOILLE:
EDU KETTUNEN & MIKA KUOKKANEN & OLLI HAAVISTO
Liput: 40 € (tuotto ohjattiin kokonaisuudessaan Riihisaaren museohöyrylaivojen hyväksi)

Riihisaari Blues – perjantai
10.11. klo 19, Riihisaari
DOM PIPKIN (UK)
ICE MO’ & THE ZYDECOOLERS
Liput: 40 € (Yhteislippu pe + la 70 €)

Riihisaari Blues – lauantai
11.11. klo 19, Riihisaari
THE HÄMPTON DIXIEBAND
JO’ BUDDY’S NEW ORLEANS R&B ENSEMBLE
Liput: 40 € (Yhteislippu pe + la 70 €)

Riihisaari Blues – sunnuntai
12.11. klo 12–16, Savonlinnan Kulttuurikellari
BLUES-ILTAPÄIVÄ
Vapaa pääsy

Riihisaari blues järjestettiin 9.–12.11.2023. Perjantaina ja lauantaina keikat järjestettiin Riihisaaressa, torstaina sekä sunnuntaina (levyiltapäivä) Kulttuurikellarilla.

Riihisaari blues -tapahtuman suunnittelusta vastasivat bluesmuusikko Ismo Haavisto ja museonjohtaja Nikke Kaartinen. Visuaalisesta ilmeestä vastasi Jani Mahkonen ja juomatarjoiluista Kulttuurihanat. Tapahtuman järjestivät Riihisaari – Savonlinnan museo ja Saimaan purjehdusmuseoyhdistys ry. yhteistyökumppaneineen.

Tapahtumaa tukivat Suomen Kulttuurirahasto / Etelä-Savon rahasto ja Savonlinnan kaupunki.

Tiedustelut: Riihisaari – Savonlinnan museo / asiakaspalvelu, sähköpostitse: riihisaari@savonlinna.fi ja puhelimitse 044 417 4466.

Lue lisää tiedotteestamme. Riihisaari Blues. Instagram: @riihisaariblues

Esiintyjät 2023:

Edu Kettunen.

EDU KETTUNEN & MIKA KUOKKANEN & OLLI HAAVISTO

Edu Kettunen on yksi Suomen rakastetuimmista laulaja-lauluntekijöistä. Hänen monista klassikkokappaleistaan on tullut lähes kansanlauluja, jotka periytyvät sukupolvelta toiselle. Yli kymmenen soololevyn ja mittavan soolouran lisäksi Kettunen on tullut tunnetuksi myös erinomaisena biisinkirjoittajana. Kautta koko uran Edun lauluissa on soinut humaani ja lämmin sanoma. Tarinankertojana hän on omaa luokkaansa, ja hänen tyylinsä nojaa vahvasti amerikkalaiseen lauluntekijäperinteeseen. Kappaleiden tarinat ovat tarkkasilmäisiä otoksia elämän erikoisista tavallisuuksista.  Ja totta kai tarinoissa on myös paljon autoja ja koiria! Kun Edulta kysyttiin, olisiko hän halukas tulemaan mukaan museohöyrylaivojen hyväksi järjestettävään konserttiin, vastaus oli selvä: ”Tästä ei voi kieltäytyä!”

Mika Kuokkanen on monipuolinen laulaja-kitaristi ja tuttu Hoedown-yhtyeen lisäksi muun muassa J. Karjalaisen Lännen-Jukka-kokoonpanosta ja yhteistyöstään Ninni Poijärven kanssa. Mika on tehnyt kappaleita omien levyjensä ja Hoedown-yhtyeen lisäksi esimerkiksi Eero Raittiselle, Ninni Poijärvelle, Sami Saarelle ja Emma Salokoskelle.

Olli Haavisto on ammattimuusikoittemme ehdotonta aatelia ja arvostetuimpia steel-kitaristejamme, ja hän on toiminut sessiomuusikkona useiden suomalaisten kevyen musiikin artistien albumeilla. Noin 50-vuotisen uransa aikana Haavisto on soittanut noin 1850 kappaleella, noin 600 albumilla ja on lisäksi toiminut tuottajana noin 50 albumilla.

Kokoonpano:
Edu Kettunen: kitara & laulu
Mika Kuokkanen: kitara & laulu
Olli Haavisto: kitara

Dom Pipkin – by Rob Blackham 2023.

DOM PIPKIN

Piano Lontoosta, sielu New Orleansista! Brittiläinen pianotähti Dom Pipkin on saanut hyväksynnän kuulua New Orleansin alkuperäisväestöön, olla yksi ”paikallisista” pianisteista. Häntä on lisäksi luonnehdittu Blues in Britain -lehdessä ”yhdeksi maailman suurimmista New Orleans -pianon tulkitsijoista”. Hänen sooloesiintymisiään rakastetaan ympäri maailmaa, ja hän konsertoi kansainvälisesti myös brittiläisen Morcheeba-yhtyeen kosketinsoittajana.

Pipkin löysi New Orleans -tyylin 1990-luvun alussa, ja on siitä lähtien ollut säännöllinen kävijä ja esiintyjä kaupungissa, mm. merkittävissä Piano Night – ja New Orleans Jazz and Heritage festival -tapahtumissa. Hän kuuluu kalustoon eurooppalaisessa blueskentässä ja boogie woogien -festivaalien piirissä ja on tehnyt yli 1000 esiintymistä niin klubeilla, teattereissa, radiossa kuin tv:ssäkin lähes kolmekymmenvuotisen uransa aikana.

Ice Mo’ & The Zydecoolers.

ICE MO’ & THE ZYDECOOLERS

Ice Mo’ & The Zydecoolers soittaa zydecoa ja bluesia pohjoisella twistillä. Bändin meininki on energistä, iloista ja tanssittavaa. Ohjelmisto koostuu Louisiana-klassikoista ja omista kappaleista.

Ismo “Ice Mo’ ” Haavisto on tunnettu bluesartisti ja toinen Riihisaari Bluesin perustajahahmoista. Hänet tiedetään taitavana laulajana, kitaristina ja huuliharpistina. Näiden instrumenttien lisäksi hän tarttuu myös yksiriviseen haitariin. Ismo on säveltänyt vuosien varrella useita zydeco-kappaleita, joita kuullaan tämän bändin ohjelmistossa.

Kuten zydeco-perinteeseen kuuluu, orkesterissa on mukana myös Haaviston nuorempaa sukupolvea. Rummuissa on Ismon poika Ukko ja kitarassa on Ismon veljenpoika Oskari.

Ice Mo’ & The Zydecoolers:

Ismo “Ice Mo’ ” Haavisto: laulu, yksirivinen haitari ja huuliharppu
Ukko “Yucco” Haavisto: rummut
Oskari “Oscar” Haavisto: kitara
Ville “Wet Willie” Vallila: basso
Matias “Washboard Matt” Partanen: pesulauta

The Hämpton Dixieband, Puistoblues 2019.

THE HÄMPTON DIXIEBAND

The Hämpton DixieBand on Hämeenlinnassa perustettu New Orleans -jazzia soittava trio. Ohjelmistossa on vanhaa dixielandjazzia ja bluesia, uudelleen sovitettuja vanhoja kotimaisia iskelmiä sekä Petri Keinosen omaa tuotantoa. Hämptonit ovat olleet vuosia mm. Järvenpään puistobluesin ja Hämeenlinnan Linnajazzien vakiokalustoa. Vierailijoina keikoilla ovat piipahtaneet mm. Verneri Pohjola, Sani ja Jukka Pitkänen.

Bändin jäsenet ovat monissa musiikillisissa liemissä keitettyjä konkareita. Kokemusta löytyy kansanmusiikista, jazzista, marssimusiikista, rockista ja klassisesta sekä näiden erilaisista yhdistelmistä. Soittajien rautaisen ammattitaidon mahdollistama musiikilla ja musiikkityyleillä leikittely tekee The Hämpton DixieBandistä nautittavan musiikillisen elämyksen. Yhtye on tunnettu railakkaasta ja hyväntuulisesta esiintymistyylistään, eikä koskaan voi tietää mitä keikalla tulee tapahtumaan.

Kokoonpano:
Petri Keinonen: banjo, laulu ja lyömäsoittimet
Jussi Harju: sousafoni
Pekka Laurikka: pasuuna

Petrin yli 40-vuotiseen muusikon uraan mahtuu kansanmusiikkia, bluesia, teatterimusiikkia ja omaa tuotantoa. Jussi Harju on valittu useasti Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksissä vuoden jazz-tuubistiksi. Jussin aikaisempia bändejä ovat olleet mm. Storyville Brass Band, Riverside Rascals ja Spirit of New Orleans. Pasuunisti Pekka Laurikkaa kuullaan Hämptoneiden lisäksi mm. Laivaston soittokunnan ja Turun kaupunginorkesterin riveissä.

Jo’ Buddy’s Nola press pic by Juha Tanhua.

JO’ BUDDY’S NEW ORLEANS R&B ENSEMBLE

Nykyisin Lontoossa vaikuttava, elämäntyöpalkittu laulaja-kitaristi Jo’ Buddy piipahtaa Suomessa ja tuo Riihisaari Blues -tapahtumaan konkarimuusikoista koostuvan Jo’ Buddy’s New Orleans R&B Ensemble -huippukokoonpanon. Tämä asialleen omistautunut kombo tarjoilee mukaansatempaavan herkullisen läpileikkauksen/gumbon New Orleansin aina rullaavan hyväntuulisesta Rhythm & Blues perinteestä – mikä ei jätä ketään kylmäksi – pitäen tanssilattian trooppisen kuumana läpi keikan.

Let The BonTon Roula!

Kokoonpano:
-Jo’ Buddy: laulu, kitara, vihellys
-Antti Snellman: tenorisaksofoni
-Tohtori Tolvanen: piano
-Down Home King III: rummut

BLUES-ILTAPÄIVÄ

Riihisaari Blues – sunnuntai
12.11.2023 klo 12–16, Savonlinnan Kulttuurikellari

Vapaa pääsy

Riihisaari Bluesin vuoden 2023 tapahtuman päättää rento sunnuntainen bluesiltapäivä levymusiikin sekä juoman ja ruuan parissa klo 12–16. Savonlinnan Kulttuurikellarin ravintola on avoinna ja palvelee blueskansaa koko päivän.