Tapahtumat

Riihisaaressa tapahtuu

Pe 6.7.–la 4.8. Savonlinnan Oopperajuhlien teosesittelyt 2018 Riihisaaressa.

Ke 18.7. klo 12 yleisöopastus Elämänlanka-näyttelyssä. Esittelijänä  näyttelyn kuraattori Riitta Moisander. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan.

16.-22.7 Roope Salonen ja ystävät –taidenäyttely, Puhois-laivalla Riihisaaren laiturissa. Sisältyy Riihisaaren pääsylippuun.

Su 22.7. klo 13 ja 15 Vahtikoira Veikko ja Tuija Rantalainen hulluttelevat Riihisaaressa
Laulu on paras lääke ihan mihin vaan! Sen tietää myös Vahtikoira Veikko (Veini Nupponen, laulu ja saha), joka hääräilee seremoniamestarina koko perheen musiikillisessa hulluttelussa tulevana kesänä Savonlinnassa. Tule mukaan Veikon juhlaan, jota säestää yhden naisen orkesteri Tuija Rantalainen (laulu, piano ja haitari). Esityksen kesto n. 40 min. Suositusikäraja: yli 3-vuotiaille.

Liput 15 € tai perhelippu neljälle 50 €. Jokaisen lapsen tai lapsiryhmän mukana tulee olla aikuinen, jolla on oma lippu. Hintoihin lisätään Lippupisteen palvelupalkkio (2,50 €/lippu tai 4,50 €/perhelippu). Liput Lippu.fi –verkkokaupasta, Lippupisteen toimipaikoista ja Oopperajuhlien lipunmyynnistä. Jos paikkoja on jäljellä, niin lippuja myös Riihisaaren ovelta tuntia ennen esitystä. Järj. Savonlinnan Oopperajuhlat.

Su 29.7. Pyhän Olavin päivä, vapaa pääsy.

Viikonloppuna 17.–19.8. luontoelokuvafestivaalien näytöksiä ja ohjelmaa sekä la klo 20 elokuvapiknik. Järj. Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali.


Syksyllä jatkuva luentosarja: 1918 – Sata vuotta sisällissodasta

Savonlinnassa järjestetään vuoden 2018 aikana esitelmäsarja vuoden 1918 sisällissodasta, sen syistä, tapahtumista ja seurauksista. Tavoitteena on tarjota kuulijoille korkeatasoinen ja viimeisimpään tutkimustietoon perustuva luentosarja, jonka esitelmöitsijät ovat maamme eturivin tutkijoita.

Syksyn esitelmätilaisuudet järjestetään aiemmista tiedoista poiketen Savonlinnan keskustassa, ei Riihisaaressa. Tarkempi sijainti kerrotaan alempana luentotietojen yhteydessä. Luento on maksuton ja kaikille avoin.

Sarjan järjestää työryhmä Savonlinnan kesäyliopisto, Kansallismuseo / Olavinlinna, Savonlinnan maakuntamuseo ja Pyhän Olavin Kilta ry. Ohjelman on koonnut dosentti Jyrki Paaskoski.

Lue lisää luentosarjasta. Luentosarjan aikataulu ja sijainnit syksyllä:

Savonlinnan seurakuntakeskus, Kirkkokatu 17:
Ti 11.9. klo 18, Kirkko ja sisällissota, dos. Ilkka Huhta

Savonlinnan Kulttuurikellari, Olavinkatu 34:
Ti 9.10. klo 18: Punaorvot, dos. Mervi Kaarninen
ti 6.11. klo 18: Vuosi 1918 muistoissa, kirjailija Sirpa Kähkönen

--

Tiedä lisää Riihisaaren tapahtumista, ja tilaa uutiskirje.

--

Etusivun valokuva v. 2015 Elokuvapiknik-tapahtumasta, kuvaajana Ella Karttunen.