Tapahtumat

Riihisaaressa tapahtuu

Pe 22.6. juhannuskokko Riihisaaren pihalla.

Pe 6.7.–la 4.8. Savonlinnan Oopperajuhlien teosesittelyt 2018 Riihisaaressa.

16.-22.7 Roope Salonen ja ystävät –taidenäyttely, Puhois-laivalla Riihisaaren laiturissa. Sisältyy Riihisaaren pääsylippuun.

Su 22.7. klo 13 ja 15 Vahtikoira Veikko ja Tuija Rantalainen hulluttelevat Riihisaaressa
Laulu on paras lääke ihan mihin vaan! Sen tietää myös Vahtikoira Veikko (Veini Nupponen, laulu ja saha), joka hääräilee seremoniamestarina koko perheen musiikillisessa hulluttelussa tulevana kesänä Savonlinnassa. Tule mukaan Veikon juhlaan, jota säestää yhden naisen orkesteri Tuija Rantalainen (laulu, piano ja haitari). Esityksen kesto n. 40 min. Suositusikäraja: yli 3-vuotiaille.

Liput 15 € tai perhelippu neljälle 50 €. Jokaisen lapsen tai lapsiryhmän mukana tulee olla aikuinen, jolla on oma lippu. Hintoihin lisätään Lippupisteen palvelupalkkio (2,50 €/lippu tai 4,50 €/perhelippu). Liput Lippu.fi –verkkokaupasta, Lippupisteen toimipaikoista ja Oopperajuhlien lipunmyynnistä. Jos paikkoja on jäljellä, niin lippuja myös Riihisaaren ovelta tuntia ennen esitystä.

Su 29.7. Pyhän Olavin päivä, vapaa pääsy.


Syksyllä jatkuva luentosarja: 1918 – Sata vuotta sisällissodasta

Savonlinnassa järjestetään vuoden 2018 aikana esitelmäsarja vuoden 1918 sisällissodasta, sen syistä, tapahtumista ja seurauksista. Tavoitteena on tarjota kuulijoille korkeatasoinen ja viimeisimpään tutkimustietoon perustuva luentosarja, jonka esitelmöitsijät ovat maamme eturivin tutkijoita. Kaikki esitelmätilaisuudet järjestetään Riihisaaressa, Savonlinnan maakuntamuseossa alkaen klo 18. Pääsylipun hinta on 5 euroa. Sarjan järjestää työryhmä Savonlinnan kesäyliopisto, Kansallismuseo / Olavinlinna, Savonlinnan maakuntamuseo ja Pyhän Olavin Kilta ry. Ohjelman on koonnut dosentti Jyrki Paaskoski.

Lue lisää luentosarjasta. Luentosarjan aikataulu:

ti 6.2. klo 18: Punakaartien sota – suojeluskuntien sota, FT Tuomas Hoppu
ti 6.3. klo 18: Saksan interventio ja sen seuraukset, prof. emer. Seppo Hentilä
ti 10.4. klo 18: Terrori ja vankileirit, dos. Marko Tikka

ti 11.9. klo 18: Kirkko ja sisällissota, dos. Ilkka Huhta
ti 9.10. klo 18: Punaorvot, dos. Mervi Kaarninen
ti 6.11. klo 18: Vuosi 1918 muistoissa, kirjailija Sirpa Kähkönen

--

Tiedä lisää Riihisaaren tapahtumista, ja tilaa uutiskirje.

--

Etusivun valokuva v. 2015 Elokuvapiknik-tapahtumasta, kuvaajana Ella Karttunen.