Tapahtumat

Riihisaaressa tapahtuu

La 29.6. klo 17: LAULU - suomalaista ja japanilaista musiikkia kanteleella ja kotolla

Eva Alkula, kantele ja Tomoya Nakai, 25-kielinen koto. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10€.

Tamperelais-tokiolaisen duon, Eva Alkulan (kantele) ja Tomoya Nakain (koto), yhteistyö alkoi vuonna 2006. Kulttuurien välisestä kommunikaatiosta ja vuorovaikutuksesta sekä kahden kansallissoittimen, kanteleen ja koton yhdistämisestä on syntynyt uusi, monikulttuurinen ääni. Duo on maailmassa ainut laatuaan. Alkulan ja Nakain luoma “soundi” sekä taidokas ja yhteen hitsautunut musisointi on saanut ylistystä niin yleisöltä kuin kriitikoilta. Monet duon teoksista pohjautuvat tarinoihin, mm. vanhoihin japanilaisiin Noh –tarinoihin tai suomalaisesta ja japanilaisesta kulttuurista ammennettuun kansanperinteeseen. Duo on julkaissut kolme levyä, joista viimeisimmän Laulu -nimisen äänitteen vuonna 2016. Konsertissa kuullaan mm. Laulu -levyn ohjelmistoa sekä duon uutta materiaalia. 

La 17.8. klo 20 Elokuvapiknik

Tunnelmallinen elokuvapiknik järjestetään jälleen kerran Riihisaaressa elokuun tummuvassa illassa. Tapahtuman järjestämisestä ja lisätiedoista vastaa Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali.

 

Sotien välinen Suomi – historialuentosarja Savonlinnassa 2019

Savonlinnan kesäyliopiston, Kansallismuseo / Olavinlinnan, Savonlinnan maakuntamuseon ja Pyhän Olavin Kilta ry:n muodostama työryhmä järjestää Savonlinnassa vuoden 2019 aikana korkeatasoisen luentosarjan sotien välisen Suomen historiasta, sen poliittisista tapahtumista ja yhteiskunnallisesta ilmapiiristä. Luentosarjan on koonnut dosentti Jyrki Paaskoski.

Luennot järjestetään Riihisaaressa klo 18 alkaen, ja pääsymaksu on 5 €/ hlö. HUOM! Riihisaaren museorakennuksen remontin vuoksi marraskuun luentopaikka muuttuu. Lisätietoa myöhemmin.

Kaupungin ihmisvilinää

Ohjelma

- ti 5.2.2019 klo 18.00:
FT Jenni Karimäki, Eduskuntatutkimuksen keskus, Turun yliopisto, K. J. Ståhlbergin presidenttikausi ja kansallisen eheytymisen ensiaskeleet.

- ti 5.3.2019 klo 18.00:
Prof. Kimmo Rentola, Helsingin yliopisto, Vasemmistoradikalismi Suomessa.

- ti 2.4.2019 klo 18.00:
Dosentti Heikki Roiko-Jokela, Jyväskylän yliopisto, Lapuan liike, Mäntsälän kapina ja IKL.


- ti 3.9.2019 klo 18.00:
FM Erkki Kinnunen, Itä-Suomen yliopisto, Savon poliittinen radikalismi.

- ti 1.10.2019 klo 18.00:
Prof. Henrik Meinander, Helsingin Yliopisto, Mannerheimin 1920–1930-luvut.

- ti 5.11.2019 klo 18.00:
Prof. emeritus Hannu K. Riikonen, Helsingin yliopisto, Olavi Paavolainen ja Euroopan diktatuurit.

Kuva: Anton Rönnberg, Helsingin kaupunginmuseo, CC BY 4.0.


Muutokset mahdollisia.

--

Etusivun valokuva v. 2015 Elokuvapiknik-tapahtumasta, kuvaajana Ella Karttunen.