Hyppää sisältöön

Opiskelija

Koulutus ja osaaminen ovat vahva osa Savonlinnan kuvaa. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Savonlinnan kampuksella opiskelee noin 1200 opiskelijaa. Uusien koulutuslojen myötä opiskelijamäärä tulee kasvamaan n. 1400 opiskelijaan vuonna 2023. Ammattiopisto Samiedu on Savonlinnan seudun suurin koulutuksen järjestäjä noin 1 600 tutkinto-opiskelijallaan.

Savonlinnan koulutustarjontaa monipuolistavat myös:

Urheilijan polku Savonlinnassa

Mikäli terveet elämäntavat ja urheilu ovat lähellä sydäntäsi ja haluaisit siitä myös itsellesi ammatin, Savonlinnassa näiden yhdistäminen onnistuu eri oppiasteiden urheiluoppilaitoksissa. Tervetuloa Savonlinnaan, tarjoamme sinulle tavoitteellisen urheilun ohessa mahdollisuuden kouluttautua elämää varten.

Lisätietoja Etelä-Savon Urheiluakatemiavalmennuksesta Savonlinnassa

Opiskelijalippu paikallisliikenteeseen

Opiskelijalipulla voi matkustaa Savonlinnan kaupunkialueen paikallisliikenteessä (linjat 1, 2, 3, 4, 5) kaikki Savonlinnassa opiskelevat toisen- ja korkea-asteen opiskelijat. Opiskelijalipussa ei huomioida kilometrejä tai matkustuspäivien määrää, eli lipulla voi matkustaa rajattomasti sen voimassaoloaikana. Opiskelijalipulla ei voi matkustaa koulujen kesäloman aikana. Opiskelijalippu on edullinen maksutapa niille opiskelijoille, jotka eivät ole oikeutettuja Kelan myöntämään koulumatkatukeen.

  • Opiskelijalipun hinta on 23 €
  • Lippu on voimassa 30 päivää ostohetkestä

Opiskelijalipun saadakseen opiskelija tarvitsee henkilökohtaisen koodin. Koodin voi hakea Savonlinnan Matkahuoltoasiamieheltä (Tulliportinkatu 1) opiskelijakorttia tai opiskelutodistusta esittämällä. Koodi syötetään Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen, jonka jälkeen opiskelijalipun ostaminen on mahdollista. Uuden lukukauden alkaessa opiskelija tarvitsee uuden koodin Matkahuoltoasiamieheltä.