Hyppää sisältöön

Palveluliikenne

Palveluliikenne on kaikille tarkoitettua avointa joukkoliikennettä, mutta siinä otetaan erityisesti huomioon ikääntyneiden ja liikuntarajoitteisten henkilöiden kuljetustarpeet. Autot ovat matalalattia-autoja joihin on helppo päästä pyörätuolilla ja rollaattorilla. Kuljettaja ottaa vastaan kyytitilaukset ja auttaa tarvittaessa asiakasta autoon nousemisessa, autosta poistumisessa ja kauppatavaroiden kantamisessa. Auto noutaa asiakkaan tarvittaessa kotiovelta ja vie liikennöintialueella niin lähelle asiointipaikkaa kuin se vain on mahdollista. Palveluliikenteen autot ovat nimeltään PALI 1 ja PALI 2.

Milloin ja missä Pali liikennöi?

Autot liikennöivät arkipäivisin maanantaista perjantaihin Savonlinnan paikallisliikenteen liikennöintialueella (kaupunkialue) lukuun ottamatta arkipyhiä. Autoilla ei ole kiinteää reittiä, vaan ainoastaan aikataulussa näkyvät noutopysäkit, joilla pyritään pitämään kiinni aikataulusta.

Kuinka kyytiin pääsee?

Kyyti on tilattava vähintään tunti ennen kuljetusta. Tilaamalla kyydin hyvissä ajoin varmistat kyydin saatavuuden. Kyydin voi tilata päiviä aiemmin ja samalla kertaa sopia myös paluukyydin. Molemmilla autoilla on omat tilausnumerot.

Matkaa tilatessa on ilmoitettava:

  • tilaajan nimi
  • kuljetustarpeen ajankohta,
  • lähtöpaikka,
  • matkan päätepiste,
  • mahdollinen avustajan mukaan tulo,
  • apuvälineet esim. pyörätuoli tai rollaattori.

Kyytiin on mahdollista nousta myös aikatauluun merkityltä palveluliikenteen noutopysäkiltä tai paikallisliikenteen pysäkeiltä (keltaiset pysäkkimerkit) kättä heilauttamalla. Tällöin on otettava huomioon, että auto voi olla täynnä matkustajia tai kyytitilaukset huomioon ottaen kyytiin ei voi ottaa. Kyydin tilanneiden on mahduttava kyytiin.

Mitä kyyti maksaa?

Kertamaksu on sama matkan pituudesta riippumatta. Matkan voi maksaa käteisellä, pankkikortilla, Matkahuollon myymillä lipputuotteilla tai mobiililipulla. Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisiin kyyteihin oikeutetut henkilöt voivat matkustaa palveluliikenteessä lasten kertalipun hinnalla. Oikeus esitetään TIKETTI –korttia näyttämällä.

Maksuttomaan matkaan oikeutetut

Vuosien 1939-1945 sotiin osallistuneet rintamasotilas-, rintamapalvelu- tai rintamatunnuksen omaavat veteraanit voivat matkustaa ilmaiseksi.

  • Tunnus tulee autoon noustessa todistaa kelakortilla (tunnus iso R tai M) tai muulla luotettavalla tavalla.

Lastenvaunuista, lastenrattaista, rollaattorista ja pyörätuolista ei peritä maksua.