Hyppää sisältöön

Savonlinnan lyseon lukio

Tiedon, luonnon ja tulevaisuuden näköalapaikka. Yleislukio, joka tarjoaa:

  • laajan ja monipuolisen yleissivistyksen
  • urheilulinjan
  • tekniikan opintokokonaisuuksia
  • luonnontieteiden kokeellista opetusta nykyaikaisessa laboratoriossa
  • uusitun, viihtyisän opiskeluympäristön
  • hyvät jatko-opintomahdollisuudet

Lyseon lukiossa voi opiskella lukio-opintojen lisäksi tekniikan opintoja. Koulun oma laboratorio mahdollistaa teknisten opintojen syventämisen. Teemme yhteistyötä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) kanssa ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa. Lyseossa voi myös suorittaa TIEKE:n tietotekniikkakursseja ja TAT:n ja Jyväskylän yliopiston kanssa yhteistyössä tarjottavia digitaalisia bisneskursseja, joissa opiskelija voi opiskella kansainvälistä liiketoimintaa.

Lyseon lukio tarjoaa urheiluun panostavalle opiskelijalle tasokasta lukio-opetusta sekä mahdollisuuden harjoitella tavoitteellisesti, määrällisesti ja laadullisesti siten, että se tukee hänen kehitystään urheilijana. Harjoitusaikoina opiskelija voi osallistua lajiryhmänsä lajiharjoituksiin, harjoitella itsenäisesti tai osallistua koulun liikunnanopettajien vetämiin ryhmiin. Harjoitusajat ovat kiinteät.

Yhteyshenkilö

Miettinen Tuija, koulusihteeri

  • Sivistystoimiala / Lyseon lukio

Puh. 044 417 4506

Osoite: Kirkkokatu 1, 57100 Savonlinna

Sähköposti: tuija.miettinen@savonlinna.fi

Hakuajat

Kevään yhteishaku on 22.2.–22.3.2022

Koulutustarjonta

Opiskelijakunnat

Opiskelijakunta osallistuu aktiivisesti koulun kehittämiseen. Opiskelijakuntaa edustavalta hallitukselta pyydetään kannanottoja koulutyössä tapahtuviin muutoksiin ja opiskelijakunnan aloitteet käsitellään koulun hallinnossa. Opiskelijakunnan edustajat ovat mukana opettajainkokouksissa heitä koskevissa asioissa.

Opiskelijakunta on myös mukana muun muassa opiskelijavaihtovierailujen ohjelman laadinnassa ja toteutuksessa sekä lukion juhlien, kuten Vanhojen päivän, järjestämisessä. Opiskelijakuntatoiminnassa yhdistyvät monet koulumme tavoitteet, joita ovat me-hengen, yhteisöllisyyden ja viihtyvyyden parantaminen sekä opiskelijoiden osallisuuden lisääminen ja aktiiviseksi kansalaiseksi kasvaminen.

Sosiaalisen median tilit

Kotisivut: https://savonlinnanlyseonlukio.onedu.fi/web/
Mediaryhmän blogi: https://savonlinnanlyseo.fi/