Hyppää sisältöön

Pyhän Olavin päivä 29.7.

Pietari Brahe perusti Savonlinnan kaupungin vuonna 1639. Kaupungin perustamista juhlitaan joka vuosi Pyhän Olavin päivänä 29.7. Kaupunginhallitus suosittelee yleistä liputusta Pyhän Olavin päivänä Savonlinnassa.

Savonlinnalla on merkittävät ja pitkälle kantavat historian juuret. Se kuuluu Suomen viidentoista vanhimman kaupungin joukkoon ja on Itä-Suomen vanhin kaupunki. Kaupungissa sijaitsee Suomen vanhin katu, Linnankatu, joka on aikoinaan kulkenut Olavinlinnasta Hämeenlinnaan. Linnankatua kutsuttiin silloin ratsastustieksi tai Suureksi Savon tieksi. Olavinlinna puolestaan on maailman pohjoisin keskiaikainen toiminnassa oleva linna. Vahvan matkailuhistoriansa ansiosta Savonlinna on Suomen matkailun vanhinta aluetta.

Savonlinnan 385 v. syntymäpäivää juhlitaan Pyhän Olavin päivänä 29.7.2024

Ohjelmatietoja päivitetään !

Voit vielä ilmoittaa ohjelmasi Pyhän Olavin päivään alapuolella olevasta linkistä

https://link.webropol.com/s/pyhan-olavin-paiva2023

Tietoa Pyhän Olavin päivästä

Koko perheen juhlassa 385 vuotta täyttävä Savonlinna on täynnä monipuolista ohjelmaa aamupäivästä iltaan. Ohjelmaa on nähtävillä ja koettavana eri puolilla kaupunkikeskustaa. Yleistä liputusta Pyhän Olavin päivänä suositellaan entiseen tapaan.

Juhlapäivä avataan perinteisesti Ravintola Waahdon Brewhousen terassilla klo 10.

Savonlinnan kaupunki jakaa Savonlinna-mitalin/-mitalit, joka myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta Savonlinnan kaupungin hyväksi. Savonlinna-mitaleita on jaettu jo vuodesta 1975 lähtien. Sen myöntämisestä päättää kerran vuodessa kaupunginhallitus.

Helsingin Savonlinna –seura julkistaa ansioituneen savonlinnalaisen eli Mustan Pässin. Arvonimi myönnetään siihen liittyvine riipuksineen hyvämaineiselle ja menestyksekkäästi Savonlinnaa tunnetuksi tehneelle henkilölle. Mustasta Pässistä päättää Helsingin Savonlinna –seura yhdessä paikallismedioiden, Savonmaa-lehden, Itä-Savo –lehden, Puruvesi-lehden ja Ylen kanssa.

Tapahtumapaikkoina ovat Kauppatorin torilava, Waahdon terassi, Törninpyörän nurmialue, Olavinlinna, Riihisaari-Savonlinnan museo, Kulttuurikellari, Pikku Kakkosen puisto ja sen läheinen nurmialue, Wanha Casino. Suurin osa päivän tapahtumista on maksuttomia.

Juhlapäivän päätteeksi järjestetään ilotulitus.

Seuraa meitä Facebookissa: pyhanolavinpaiva, #pyhanolavinpaiva

Tapahtuman järjestävät Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimi ja Savonmaa-lehti yhteistyökumppaneineen.

Muutokset mahdollisia. Ulkoilmatapahtumissa säävaraus.

Lisätietoja

Kosonen Elina, kulttuurituottaja

  • Sivistystoimiala / Kulttuuritoimi

Puh. 044 417 5444

Osoite: Asemantie 5, 57100 Savonlinna

Sähköposti: elina.kosonen@savonlinna.fi

Pyhän Olavin päivä