Hyppää sisältöön

Toimintaympäristö

Savonlinnassa toimii n. 2700 yritystä ja asukkaita Savonlinnassa on n. 33 000. Savonlinnan sijainti keskellä Saimaata ja Suomen parhaiten kasvavia metsiä on tuottanut alueelle menestyviä yrityksiä erityisesti puunjalostuksessa, metsäteollisuuden koneiden ja laitteiden valmistuksessa ja matkailussa.

Savonlinnassa toimivan teollisuuden menestyksen perusta on se, että asiakkuudet ovat luontaisesti maailmalla ja motivoitunut henkilöstö on löytynyt Savonlinnasta

Saimaan vesiliikenteen solmukohta Savonlinnassa tarjoaa yrityksellesi ainutlaatuisen mahdollisuuden kytkeytyä kaikkiin logistiikkaverkostoihin. Erityisesti Pääskylahden teollisuusalue syväsataman vieressä tarjoaa kaikki liikennemuodot, satamapalvelut, rautatieyhteyden ja tietysti rekkaliikenteen.

Lentokentälle on matkaa n. 15 km. Kaksi lentovuoroa päivässä Savonlinnasta Helsinkiin on Savonlinnan kaupungin kädenojennus alueen yrityksille, jotka hoitavat asiakkuuksiaan pääkaupunkiseudulla sekä myös kansainvälisille yrityksille, joiden toimintaympäristönä on koko maailma.

Saimaa on useissa kansainvälisissä vertailuissa nostettu yhdeksi maailman merkittävimmistä järvialueista. Ainutlaatuinen Saimaan luontoympäristö tuo Savonlinnaan eri vuoden aikoina matkailijoita ympäri maailmaa.

Savonlinna on erinomainen paikka kansainvälistyvälle yritykselle löytää liiketoimintakumppanuuksia ja kutsua ulkomaisia asiakkaita business –vierailulle paikkaan, joka ei jätä, erityisesti ulkomaalaisia asiakkaita, kylmäksi. Yrittämisen vastapainona ja perheen asuinympäristönä Saimaan keskellä sijaitsevaa Savonlinnaa parempaa paikkaa ei ole.

Savonlinnan kaupunki tarjoaa yritykselle kumppanuutta yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. Yritystoiminnan käynnistysvaiheessa, investointihankkeissa, t&k&i – hankkeissa, liiketoimintaverkostoissa, kansainvälistymisessä, ja myös tilanteessa, jossa yritystoiminnalle haetaan yhdessä jatkajaa. Asiantuntijamme ovat käytössäsi.

Ota yhteyttä!