Hyppää sisältöön

Kunnallinen varhaiskasvatus

Lapsen varhaiskasvatus  järjestetään mahdollisuuksien mukaan huoltajien toivomassa muodossa. Vaihtoehtoina ovat kunnallinen varhaiskasvatus ja yksityinen varhaiskasvatus.

Lapsella on subjektiivinen oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen 1.8.2020 lukien.

Kunnallista varhaiskasvatustoimintaa järjestetään päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Lastaan kotona hoitavien huoltajien tueksi järjestetään kerhotoimintaa avoimessa kohtaamispaikka Tikantanssissa. Kerhoon haetaan sähköisesti kuten muihinkin varhaiskasvatuspalveluihin. Kerhot alkavat vain, mikäli hakijoita on tarpeeksi.

Varhaiskasvatuksessa laaditaan lapselle yhdessä huoltajien kanssa yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma, jonka toteutumista seurataan ja tarkistetaan vuosittain.

Varhaiskasvatustoimintaa määrittelee varhaiskasvatuslaki .

Kunnallisessa varhaiskasvatuksessa käytössämme on Edlevo – sovellus, joka kannattaa ladata omaan puhelimeen AppStoresta tai Play-kaupasta. Edlevossa näkyvät päätökset ja varhaiskasvatuksen tiedotteet, sen kautta ilmoitetaan lapselle hoitoajat sekä vastataan erilaisiin kyselyihin (esim. loma-ajoista). Edlevossa olevan Ohje – sivun kautta löytyvät Toiminnot – kohdasta kaikkien Edlevon toiminnallisuuksien ohjeet (myös videoina).

Edlevo toimii myös selaimen kautta alla olevasta linkistä (vaatii tunnistautumisen):

https://education.service.tieto.com/WE.Education.Spaces/Start?domain=SavonlinnaEffica_ETSAV&idpmethod=SAML&Federationprofile=EduAppFiPublic&Actor=Actor_Relative