Hyppää sisältöön

Kaavaotteet ja tiedustelut

Kaavoitustilannetta koskevat tiedustelut

Tiedot voimassa olevista kaavoista (kaavakartta ja kaavamääräykset) toimitetaan veloituksetta sähköpostiin tai niihin voi tutustua kaavoituspalveluissa. Asiakaspalvelua saa sähköpostitse tai puhelimitse. Ensisijaisesti suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse osoitteeseen kaavoitus(at)savonlinna.fi. Sähköpostitse asioitaessa sekä kysymys että vastaus jäävät talteen, jolloin niihin on helpompi palata myöhemmin. Kaupungintalolla palvelemme asiakkaita ajanvarauksella. Asian käsittelyä nopeuttaa, jos selvität kohteen kiinteistötunnuksen ennen yhteydenottoa.

Kaavoituspalvelujen asiakaspalvelu on suljettuna 1.–28.7.2024. Osaan kaavatiedoista voi tutustua itsenäisesti kaupungin karttapalvelussa alla olevien ohjeiden avulla. Epäselvissä tapauksissa kannattaa varmistaa kaavoitustilanne kaavoituspalveluista, kun kesätauko on ohi.

Kaupungin karttapalvelussa on nähtävänä ajantasa-asemakaava Savonlinnan keskustaajamasta. Sen saa esiin valitsemalla ‘Karttatasot’-valikosta tason ‘Savonlinnan ajantasa-asemakaava’. Ajantasa-asemakaava on voimassa olevien kaavamerkintöjen yhdistelmä. Se on tehty yhdistämällä alkuperäisten asemakaavojen voimassa olevat alueet. Kaavamääräykset sekä muiden alueiden asemakaavat ja ranta-asemakaavat määräyksineen on tilattava sähköpostitse.

Lisäksi karttapalvelusta löytyy yleiskaavojen indeksikartta. Valitsemalla tason ‘Yleiskaavojen rajaukset’ ja klikkaamalla haluttua kohtaa kartalla hiiren vasemmalla näppäimellä saa esiin kyseisellä alueella voimassa olevan yleiskaavan kohdetiedot. Linkki kaavakarttaan määräyksineen löytyy kohdasta ‘Kaava pdf’. Kaikkia kaavakarttoja ei valitettavasti vielä ole ehditty viedä palveluun. Epäselvissä tapauksissa varmista kaavoitustilanne kaavoituspalveluista.

Ajantasa-asemakaavaan ja yleiskaavojen indeksikarttaan pyritään päivittämään kaavamuutokset mahdollisimman nopeasti. Hiljattain kaavoitettujen alueiden kaavoitustilanne on kuitenkin varmistettava kaavoituspalveluista. Vuonna 2022 ja sen jälkeen voimaan tulleet kaavat löytyvät kaavoituspalvelujen etusivulta sivun lopusta.

Oikeaksi todistettujen kaavaotteiden ja laajempien tietopyyntöjen esim. arkistomateriaalin toimittamisesta peritään maksu teknisen lautakunnan hyväksymän taksan mukaan.

Kaavoituspalvelujen maksut ja taksat

Yhteyshenkilö:

Virtanen Mira, kaavavalmistelija

  • Tekninen toimiala / Kaavoituspalvelut

Puh. 050 345 2066

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: mira.virtanen@savonlinna.fi

Savonlinnan kaupungin rakennusvalvonta antaa rakentamiseen liittyvää neuvontaa sekä vastaa rakennuslupiin ja  käytettyihin rakennusoikeuksiin liittyviin kyselyihin.