Hyppää sisältöön

Kaupunginjohtajan tervehdys

Savonlinna on vireä Saimaan aluekeskuskaupunki, jossa asuu noin 33 000 asukasta. Hyvät palvelut ja monipuolinen kulttuuritarjonta sekä kaunis luonto ja järvikaupunkimiljöö houkuttelevat vieraita kaikkialta maailmasta. Savonlinna on kansainvälisesti tunnettu erityisesti teknologiateollisuudestaan, keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja maailmankuuluista Savonlinnan Oopperajuhlista. Vuosittain kaupungissa vierailee arviolta noin puoli miljoonaa matkailijaa.

Koulutus ja osaaminen

Koulutus ja osaaminen sekä vahva yritystoiminta ovat osa Savonlinnan kuvaa. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Savonlinnan kampuksella opiskelee nyt noin 1000 opiskelijaa. Ammattiopisto Samiedu on Savonlinnan seudun suurin koulutuksen järjestäjä noin 1 600 tutkinto-opiskelijallaan. Savonlinnan koulutustarjontaa monipuolistavat Tanhuvaaran urheiluopisto, Kristillinen opisto, Itä-Karjalan kansanopisto, Linnalan opisto, Musiikkiopisto, Savonlinnan Taidelukio ja Musiikkiakatemia.

Elinkeinoelämä

Kaupunki on panostanut voimakkaasti Savonlinnan Teknologiapuistoon, jonka viimeisin laajennus valmistui syksyllä 2020, kun Teknosavo Oy:n uudet toimitilat valmistuivat. Teknologiapuiston laboratorioympäristöt toimivat yhteistyössä yrityselämän kanssa niiden tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan vahvistamiseksi. Savonlinnassa sijaitsee Suomen merkittävimpiin kuuluva paperi- ja selluteknologia-alan teknologiayrityskeskittymä. Teknologiapuisto on tuottanut yhteistyöyrityksilleen jo yli 200 miljoonan euron vuotuisen liikevaihdon edestä tuotantovolyymiä. Yhteistyökumppaneina ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Aalto-yliopisto sekä Luonnonvarakeskus ja eri kärkiyritykset. Teknologiapuistossa olevasta biotuotetekniikkainsinööriohjelmasta valmistuivat ensimmäiset insinöörit syksyllä 2017.

Savonlinnassa sijaitsee myös Suomen suurimpiin kuuluva mekaanisen metsäteollisuuden keskittymä, johon UPM ja Metsäliitto ovat tehneet isoja investointeja viime aikoina. Myös elektroniikka- ja sähkömekaaninen ala on vahvasti edustettuna Savonlinnan elinkeinoelämässä, jonka tuotekehitystyössä auttaa elektroniikan testilaboratorioympäristö.

Kulttuuri ja viihtyvyys

Savonlinnan alueella on ympäri vuoden tarjolla kansainvälisestikin arvioiden korkeatasoista kulttuuria oopperan, teatterin, Savonlinnasalin konserttien, Musiikkiakatemian- ja opiston, sekä muiden taide-elämän sektoreilla.

Savonlinnan seudulla on vahva imago hyvän elämän seutuna. Meillä on tunnelmallinen ja kaunis asumisympäristö, vahva palvelurakenne, monipuoliset kulttuuripalvelut, turvallisuus, puhtaus, kehittyvä elinkeinorakenne ja vetovoimainen koulutus. Savonlinna tarjoaa hintatasoltaan, asumisviihtyvyydeltään ja palvelutarjonnaltaan hienot puitteet yrittämiselle, työssäkäynnille, opiskelulle, vapaa-ajan asumiselle ja harrastuksille.

Tervetuloa Savonlinnaan!

Janne Laine
Kaupunginjohtaja

https://www.savonlinna.fi/wp-content/uploads/2021/08/janne-laine.jpg

Laine Janne, kaupunginjohtaja

  • Keskushallinto / Kaupunginjohto

Puh. 044 417 4001

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: janne.laine@savonlinna.fi