Hyppää sisältöön

Koirapuisto

Savonlinnassa on tällä hetkellä kaksi koirapuistoa.

Länsipuolen koirapuisto sijaitsee Kellarpellossa, osoitteessa Samusalontie 12a /Aapelintie 13, 57710 Savonlinna. Samusalon koirapuistossa on omat alueet isoille ja pienille koirille. Pieniksi koiriksi luetaan koirat, joiden säkäkorkeus on max. 40 cm tai paino korkeintaan 15 kg.

Itäpuolen koirapuisto sijaitsee tällä hetkellä Mertalassa, osoitteessa Kullervonkatu 1b, 57210 Savonlinna. Mertalan koirapuisto on yhtenäinen aidattu alue kaikenkokoisille koirille.

Linkkejä

Kennelliitto

Koirapuistot.com

Koirat kaupungissa

Koirien ulkoiluttaminen on tietyin ehdoin sallittu kaupungin viheralueilla. Järjestyslain mukaan koira on pidettävä kytkettynä, kun sen kanssa liikutaan taajama-alueella. Lisäksi koiran ulkoiluttajan on huolehdittava siitä, ettei koiran uloste jää ympäristöön hoidetulla alueella. Hoidettuja alueita lain mukaan ovat esimerkiksi alueet, joilla nurmikot on leikattu ja joilla on istutuksia tai joilla tiet ovat päällystettyjä. Koiranjätöspusseja saa laittaa jokaiseen kaupungin kadunvarsi- ja puistoroskikseen.

Koiran ja kissan omistajien on lisäksi pidettävä huolta siitä, ettei eläin pääse kytkettynäkään yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikalle, toriaikana torille, urheilukentälle tai yleiselle hiihtoladulle. Koiraa ja kissaa voi kytkettynä kuljettaa kuntoradalla.

Palautteet koirapuistoista osoitteeseen:

www.savonlinna.fi/asiointi/palaute

Luumi Teppo, puutarhuri

  • Tekninen toimiala / Kunnallistekniset palvelut

Puh. 050 473 7744

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: teppo.luumi@savonlinna.fi