Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Ajankohtaisia asioita 

 • Rakennusvalvonnassa on aloittanut uusi tarkastusinsinööri Marko Kosonen 3.1.2022.
  Markon yhteystiedot ovat marko.o.kosonen@savonlinna.fi, puh. 050 478 6556 .

 • Lupapiste-palvelu on uudistunut 24.11.2021
  Tutustu uudistuneeseen lupapisteeseen tästä linkistä

 • HUOM! Savonlinnan kaupungilla on voimassa etäsuositus 15.2.2022 saakka niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Asiakaspalvelu vain ajanvarauksella. Palvelemme normaalisti puhelimen, sähköpostin ja lupapisteen välityksellä.

 • Kaupunginvaltuusto on päättänyt alentaa rakennusluvan hintaa, kun lomarakennuksen käyttötarkoitus muutetaan asuinrakennukseksi. Rakennusluvan alennettu hinta on 100 euroa ajalla 1.1.2021-31.12.2022. Alennus koskee osayleiskaavan mukaisia rantarakennuspaikkoja (RA).
  HUOM! Ennen rakennusluvan myöntämistä Teillä tulee olla myönteinen poikkeamispäätös, lisäksi rakennuksen tulee täyttää vakituiselle asuinrakennukselle asetetut tekniset määräykset. Rakennuslupamaksun lisäksi käyttötarkoituksen muutokselle saattaa tulla myös muita viranomaismaksuja.

 • Uusi rakentajan opas vuodelle 2020 on ilmestynyt. Opas sisältää neuvoja rakentamiseen, sekä kattavasti paikallisia yrityksiä. Tutustu tästä rakentajan opas.
  Oppaan julkaisija on Savonlinnan Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry, www.savonlinnanmestarit.fi

Savonlinnan rakennusvalvonta on siirtynyt käyttämään sähköistä asiointia. Lupapisteen kautta voit hakea rakennuslupia, sekä hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin verkossa.
Lue aiheesta lisää Luvan hakeminen-Lupapiste.fi
tai käy tutustumassa palveluun osoitteessa osoitteessa: www.lupapiste.fi