Hyppää sisältöön

Ruoan valmistuksessa käytettävät raaka-aineet

Käytämme monipuolisesti korkeatasoisia raaka-aineita ja otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon sesonkituotteet ruokalistasuunnittelussamme.

Elintarvikehankinnoissa noudatetaan julkisia hankintoja koskevaa lainsäädäntöä. Hankintoihin vaikuttavat myös mm. elintarvikkeen laatutekijät, toimitusvarmuus ja -aika, ympäristövaikutukset sekä kokonaistaloudellinen edullisuus.
Esim. hankkimamme lihan kotimaisuusaste on 100 %.

Lähiruoan osuus elintarvikehankinnoista noin 25 %. Lähiruokaan lukeutuvat perunat, juurekset, kotimaiset omenat, leipomotuotteet, paikalliset marjat ja järvikalapihvit sekä järvikalamurekkeet

Esimerkkejä lukuvuoden 2025 elintarvikkeiden toimittajista

Tukku

Meira Nova

Tuore peruna, porkkana, kaali

Vaaran peruna

Maito- ja maitotaloustuotteet

Valio

Liha- ja lihavalmisteet

Atria Oy, HK, Meira Nova

Tuore- ja pakastekala

Kerimäen Kalafile Oy, Kerimäen kalatalo, Meira Nova

Leipä

Savonlinnan Leipurit

Kotimaiset marjat

Astikkalan marjatila, Saimaan marja, Valio, Meira Nova

Syksyisin hankimme tuoreita marjoja paikallisilta poimijoilta päivän hintaan.