Hyppää sisältöön

Leikkipaikat

Savonlinnan leikkipaikat kartalla

Kerimäen leikkipaikat kartalla 

Punkaharjun leikkipaikat kartalla

Savonrannan leikkipaikat kartalla

Savonlinnan kaupungin leikkipaikat on rakennettu kulloinkin voimassa olevia ohjeita noudattaen. 2000-luvulla käyttöön ovat vakiintuneet SFS-EN-standardit, joilla yhtenäistetään Euroopan leikkialueiden turvavaatimukset. Välinevalmistajat vastaavat omalta osaltaan välineiden turvallisuudesta.

Kunnallisteknisten palveluiden ylläpitämiä eritasoisia leikkipaikkoja on noin kolmekymmentä (30) eri puolilla kaupunkia mukaan lukien liitoskunnat, Kerimäki, Punkaharju ja Savonranta. Leikkipaikkoja pyritään kunnostamaan niin, että ne vastaavat voimassa olevia turvanormeja. Loppuun kuluneet, pahasti vialliset ja turvallisuusriskejä aiheuttavat välineet poistetaan ja kunnostettavissa olevien leikkivälineiden viat korjataan. Vuosittain 2-3 leikkialuetta uusitaan.

Lasta ei tulisi päästää kiipeilyvälineisiin (pyöräily)kypärä päässä. Kypärä voi aiheuttaa kiinnijuuttumisen ja kuristumisen vaaran. Lisäksi leikkipaikoilla on huomioitava talviolosuhteet koska kaupunki ei puhdista lunta ja jäätä leikkivälineistä. Lumen ja jään takia myös keinujen maavarat voivat olla liian nuukat, mikä voi aiheuttaa kiinnijuuttumisen / litistymisen vaaran.

Lemmikkieläimiä ei pidä päästää kytkettynäkään lasten leikkipaikalle.

Kuvia kantakaupungin leikkipaikoista:

Leikkipuistojen vioista, puutteista ja niille aiheutetusta ilkivallasta voi ilmoittaa sekä kunnostussuunnitelmiin vaikuttaa:

www.savonlinna.fi/asiointi/palaute

Yhteystiedot:

Aurava Raili, kaupunginpuutarhuri

  • Tekninen toimiala / Kunnallistekniset palvelut

Puh. 044 417 4630

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: raili.aurava@savonlinna.fi