Hyppää sisältöön

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta on lakisääteistä viranomaistoimintaa. Tehtävänä on valvoa rakentamista sekä huolehtia kaupunkikuvasta ja -ympäristöstä. Rakennusvalvonta käsittelee rakentamiseen tarvittavat luvat, suorittaa lupiin liittyvät tarkastukset ja antaa rakentamisen ohjeita ja neuvontaa.

SAVONLINNA
Käyntiosoite:
Olavinkatu 27, D-porras, II kerros
Postiosoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

KERIMÄKI
Osoite: Kerimäentie 6, 58200 Kerimäki

PUNKAHARJU
Osoite: Kauppatie 20, 58500 Punkaharju

Puhelin: 044 417 4694
Sähköposti: rakennusvalvonta(at)savonlinna.fi
Aukioloaika: arkisin 9.00-15.00

Yleistä

Rakennuslupia, toimenpidelupia, purkamislupia ja ilmoituksia koskevat päätökset tekee pääsääntöisesti rakennustarkastaja 2-3 kertaa kuukaudessa.

Rakennus- ja ympäristölautakunta myöntää luvat rakennustarkastajan valmistelusta ja esittelystä rakennustaiteellisesti, kulttuurihistoriallisesti tai kaupunkikuvallisesti erityisen arvokkaaseen rakennukseen tai ympäristöön kohdistuvaan toimenpiteeseen ja kun kyseessä on kerrosalaltaan yli 500 m2 käsittävä rakennushanke.


Lupamaksujen laskutusohjelmasta johtuvan virheen vuoksi, laskut saattavat tulla kahtena kappaleena. Ylimääräisen laskun voi hävittää. Pahoittelemme virhettä!


Kaupunginvaltuusto on päättänyt alentaa rakennusluvan hintaa, kun lomarakennuksen käyttötarkoitus muutetaan asuinrakennukseksi. Rakennusluvan alennettu hinta on 100 euroa ajalla 1.1.2021-31.12.2022. Alennus koskee osayleiskaavan mukaisia rantarakennuspaikkoja (RA).

HUOM! Ennen rakennusluvan myöntämistä Teillä tulee olla myönteinen poikkeamispäätös, lisäksi rakennuksen tulee täyttää vakituiselle asuinrakennukselle asetetut tekniset määräykset. Rakennuslupamaksun lisäksi käyttötarkoituksen muutokselle saattaa tulla myös muita viranomaismaksuja.


Koronavirus COVID-19 Kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi Savonlinnassa.

Kaupungin henkilöstön etätyösuositusta jatketaan toistaiseksi niiden henkilöiden osalta, joiden tehtävien hoidon kannalta se on mahdollista. Nämä henkilöt tulevat työskentelemään osin etänä ja osin kaupungin tiloissa.

HUOM!! Asiakaspalvelu rakennusvalvontatoimistolla vain ajanvarauksella, puh.044-417 4694 tai 044-417 5077


lupapistelogo

Savonlinnan rakennusvalvonta on siirtynyt käyttämään sähköistä asiointia. Lupapisteen kautta voit hakea rakennuslupia, sekä hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin verkossa. 
Lue aiheesta lisää Luvan hakeminen-Lupapiste.fi
tai käy tutustumassa palveluun osoitteessa osoitteessa: lupapiste.fi


Rakennus- ja ympäristölautakunnan kokoukset 2021
Lupia koskevat päätökset ovat nähtävänä rakennus- ja ympäristölautakunnan 
ilmoitustaululla.


Yhteystiedot
Yhteystiedoista löydät lisäksi myös rakennustarkastajan ja tarkastusinsinöörien valvonta-alueet