Hyppää sisältöön

Savonlinnan Matkustajasatama

Savonlinnan Matkustajasataman remontti valmistui 15.6.2012, jolloin laivaliikenne voi jälleen alkaa. Matkustajasatama sijaitsee Saimaan vesiliikenteen solmukohdassa ja Savonlinnan kesämatkailun kannalta tärkeän Olavinlinnan ja Kauppatorin vSavonlinnan matkustajasatama länteenälissä, ydinkeskustassa.

Matkustajasatama ehti palvella laivaliikennettä liki 100 vuotta, ennen kuin sataman kunto tuli tiensä päähän. Uudistaminen tulee maksamaan yhteensä noin 3,3 milj. €. Matkustajasataman ensimmäinen vaihe 2008 – 2010 maksoi 2,2 milj. €, johon EU-rahoitusta saatiin 22 %. Toinen vaihe 2011 – 2012 tulee maksamaan noin 1,1 milj. €, johon EU-rahoitusta saatiin 45 %. Ykkösvaiheen pääurakoitsija oli Kesälahden Maansiirto Oy ja kakkosvaiheen pääurakoitsija on Oteron Oy. Kakkosvaiheen urakka-aikataulu on 22.8.2011 – 31.5.2012.

Satamasta löytyvät jatkossa kaikki nykyaikaiset veneilypalvelut, joiden suunnittelussa on otettu huomioon laivureiden, risteilyliikenteen ja huviveneilyn tarpeet. Kävelyetäisyydellä matkustajasatamasta löytyvät keskustan kaupat, matkailu-, majoitus- ja ravintolapalvelut.

Matkustajasataman varusteet, pinnoitteet ja kalusteet on suunniteltu Savonlinnan designmanuaalin eli katuympäristön laatukäsikirjan mukaisesti korkeatasoisena. Laatukäsikirjaa käytetään kaikissa keskustan infrahankkeissa. Matkustajasatamassa on selkeästi pinnoitteilla ja rakenteilla erotettu laivaliikenteen, kevyen liikenteen ja autoilun sekä oleskelun vaatimat tilat, jolloin sataman turvallisuus ja käytettävyys on parantunut.

Kesäisin Savonlinnan matkustajasatama palvelee Saimaan reittiliikennettä välillä Lappeenranta – Puumala – Savonlinna – Kuopio sekä paikallisristeily-, höyrylaiva- ja huviveneliikennettä. Matkustajasataman syväys on noin 2,4 metriä ja kaupungin syväsatamassa 4,2 metriä. Matkustajasatamaan pääsee siis Saimaan kanavasta mahtuvalla suurimmalla aluksella.

Lisätiedot:

Behm Päivi, kaavoituspäällikkö

  • Tekninen toimiala / Kaavoituspalvelut

Puh. 044 417 4655

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: paivi.behm@savonlinna.fi