Hyppää sisältöön

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu - XAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk tarjoaa opetusta, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä sekä tuottaa palveluja yrityksille ja ihmisille. Xamkilla on neljä kampusta: Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna. Opiskelijoita on 9500 ja henkilökuntaa noin 800. Opiskelijamäärältään Xamk on Suomen 5. suurin ammattikorkeakoulu.

Savonlinnassa koulutetaan sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan, tekniikan ja turvallisuusalan ammattilaisia. Xamkin Savonlinnan kampuksella on opiskelijoita noin 1000.

Savonlinnan kampuksella panostetaan yksilölliseen opintojen ohjaukseen, korkealaatuiseen opetukseen, toimiviin tiloihin ja hyvään yhteistyöhön. Mukavan kokoisella kampuksella on helppo lähestyä henkilökuntaa ja saada tukea ja neuvoja omiin opintoihinsa. Kun opinnot alkavat, ryhmästä tulee tiivis yhteisö, mikä näkyy sekä opinnoissa että vapaa-ajalla.

Opiskelijayhdistys Sohva ry tarjoaa monenlaisia opiskelijaetuja, auttaa, opastaa ja palvelee opiskelijoita sekä järjestää vapaa-ajanohjelmaa.

Kampuksen lisäksi Xamkilla on toimipisteet Elektroniikan 3K-tehtaalla ja Kuitulaboratoriossa. Kuitulaboratoriossa opiskelevat biotuotetekniikan sekä teollisen puurakentamisen insinööriopiskelijat. Molemmissa toimipisteissä tehdään myös monipuolista tutkimus- ja kehittämistyötä.

Lue lisää:

Yhteyshenkilö

Kaikissa tutkintokoulutukseen hakemiseen liittyvissä asioissa auttaa hakijapalvelut.
puh. 044 702 8891 tai 040 585 6610,
hakijapalvelut (at) xamk.fi

Hakuajat

Kevään yhteishaku järjestetään kahdessa vaiheessa:

  • englanninikieliset koulutukset: 7.-20.1.2021
  • suomenkieliset koulutukset: 17.3.-31.3.2021

Syksyn yhteishaku on 1.-15.9.2021.

Jos yhteishausta jää opiskelupaikkoja vapaiksi, järjestetään kaksi lisähakua. Kevään lisähaku järjestetään yleensä heinä-elokuun vaihteessa ja syksyn lisähaku joulukuun alkupuolella. Tarkat ajankohdat löytyvät osoitteesta xamk.fi lähempänä lisähakua.

Lisätietoja hakemisesta

Koulutustarjonta

AMK-tutkintoon johtavat koulutukset

YAMK-tutkintoon johtavat koulutukset

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ja täydennyskoulutukset

Oppilaskunnat/Opiskelijajärjestöt

Opiskelijakunta Kaakko on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden edunvalvoja. Sen lisäksi eri aloilla ja eri paikkakunnilla on omia opiskelijayhdistyksiä. Savonlinnan kampuksen opiskelijoiden yhdistys on Savonlinnan ammattikorkeakouluopiskelijat ry, eli Sohva ry.

Sosiaalisen median tilit

Kotisivut: https://www.xamk.fi/

Xamkin löydät eri somekanavista: