Hyppää sisältöön

Pysäköinti

Savonlinnan keskusta-alueella pysäköintiaikaa on rajoitettu pääosin kiekkopysäköinnillä. Kesäaikana (1.7.–15.8.) ovat kuitenkin seuraavat keskustan alueet maksullisia (lippuautomaatit) ma-pe klo 8.00–17.00 ja lauantaisin klo 8.00–15.00:

Lippuautomaateista saa pysäköintiaikaa 50 sentillä 10 minuuttia.

Tarvitessanne paikkaa pidempiaikaiselle pysäköinnille on käytössänne Tottinkadulla pysäköintilaitos, jossa maksu suoritetaan lippuautomaattiin. Maksu on kahdelta ensimmäiseltä tunnilta 2,40 euroa/tunti ja siitä eteenpäin 1,20 euroa/tunti.

Asuntovaunuille ja asuntoautoille on varattu lyhytaikaista pysäköintiä varten Savonlinnassa kolme pysäköintialuetta: yksi Mikkelistä päin tultaessa jäähallin paikoitusalueella (max. 48h), toinen keskustassa Asemantien liittymän läheisyydessä paikoitusalueella ja kolmas Viiskulmassa Punkaharjuntiellä.

Moottoripyörille on Matkustajasatamassa torin kulmalla maksuttomia pysäköintipaikkoja.

On myös huomattava, että vilkkaassa turistikaupungissa on kesäaikaan erikoisliikennejärjestelyjä, jotka ovat pääosin voimassa kesäkuun puolivälistä elokuun 15. päivään saakka. Järjestelyt koskevat etupäässä Olavinlinnan seutua, Linnankatua ja Eerikinkatua.

Muun muassa Riihisaaren pysäköintialueella Olavinlinnan edustalla on pysäköinti sallittu vain erikoisluvilla mm. oopperajuhlien henkilöstölle/taiteilijoille, paikallisille yrityksille.  Nämä rajoitukset ovat voimassa koko ajan ympäri vuorokauden, ei ainoastaan esim. oopperaesitysten aikana.

Pysäköintikartat

Kartat ovat viitteellisiä, noudata aina voimassaolevia liikennesääntöjä ja -merkkejä.

Kotihoidon pysäköintitunnus

Savonlinnan kaupungin hallinnoimilla katualueilla on käytössä kotihoidon pysäköintitunnus 1.6.2023 alkaen (Tekninen lautakunta 9.5.203 § 99). Lue lisää