Hyppää sisältöön

SAVONLINNAN TEKNOLOGIAPUISTO

TONTTEJA KORKEAN TEKNOLOGIAN YRITYKSILLE

Etsimme yrittäjiä sijoittumaan järvimaisemaan. Rantaviivaa meillä riittää enemmän kuin omiksi tarpeiksi ja lähes puolet Savonlinnasta on puhdasvetistä Saimaata.

Yritystoiminnaltaan vahva Savonlinna on perinteinen teollisuuskaupunki. Meillä on suuri mekaanisen metsäteollisuuden keskittymä sekä maan merkittävimpiin kuuluva paperi- ja selluteollisuuden yrityskeskittymä. Lisäksi Savonlinnan elektroniikka- ja sähkömekaniikkateollisuus edustaa suurinta Itä-Suomen alueella.

Kehitystä tukee Savonlinnan teknologiakeskus Noheva testaus- ja tuotekehityslaboratorioineen. Ammattiopisto SAMIedu ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk tarjoavat monipuoliset koulutusmahdollisuudet eri-ikäisille. Ne tukevat alueen yrityksiä täsmäkoulutuksilla osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseksi. Yhteistyö ja toinen toistaan tukeva klusteriajattelu on viety meillä käytäntöön.

Teknologiapuistoon ovat jo sijoittuneet Kuitulaboratorio , Savonlinnan Teknologiapuisto Noheva sekä Teknosavo Oy.  Vieressä toimivat Andritz Oy ja Savonlinna Works Oy.

Yritys palasi juurilleen Savonlinnaan. Saimme kuulla tarjolla olevista tonteista sekä vaihtoehdoista kaupungin edustajilta. Tontin hankinta sujui hankaluuksitta ja saimme apua tarpeen mukaan. Olemme olleet tyytyväisiä hankintaan. Alueella on koulutettua työvoimaa saatavilla yrityksemme tarpeisiin. Savonlinna on rauhallinen ja sopivan pieni kaupunki, hintataso on kohtuullinen ja palvelut ovat riittävällä tasolla. Kaupunki on todella upea, vesistöjen ympäröimä ja seudun historia kahden valtakunnan rajamaana on näkyvissä hienolla tavalla. Elämäntapa täällä on rennompi kuin pääkaupunkiseudulla. Täältä tontin hankintaa suunnitteleville yrityksille terveiset: ”Rohkeasti eteenpäin hankkeessa!”
-Hannu, Teknosavo-

Alueella ei tällä hetkellä ole vapaita tontteja.

Asemakaava määräyksineen
Tonttikartta

Vipusenkatu sijaitsee itäpuolella kaupunkia sijaintikartta 
tai voit katsella aluetta Google mapsin kautta.

Tekninen lautakunta 7.2.2017 § 24 on vahvistanut tonttien hinnoittelun ja luovutusehdot

  1. Tontit vuokrataan vuokrasopimusluonnoksen mukaisilla yleisillä sopimusehdoilla. Sopimus täydennetään myöhemmin tonttikohtaisilla tiedoilla. Sopimusluonnos
  2. Alueelle muodostettavien tonttien pääoma-arvo vuonna 2024 on
    14,40 €/m2 ja vuosivuokra n. 0,72 €/m2 (5% pääoma-arvosta).
    Elinkustannusindeksin pisteluku 2296 (v. 2023 vuosikeskiarvo).

Ota yhteyttä:

Tikkanen Kari, tekninen johtaja

  • Tekninen toimiala / Tekninen hallinto

Puh. 044 417 4600

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: kari.tikkanen@savonlinna.fi

Junnila Petra, maankäyttöasiantuntija

  • Tekninen toimiala / Maankäyttöpalvelut

Puh. 044 417 4670

Osoite: Olavinkatu 27 57130 Savonlinna

Sähköposti: petra.junnila@savonlinna.fi

Inkinen Tiina, maankäyttöneuvottelija

  • Tekninen toimiala / Maankäyttöpalvelut

Puh. 044 417 4671

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: tiina.inkinen@savonlinna.fi