Hyppää sisältöön

Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastusvalikoimaa ja tarjontaa järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää hakemusten perusteella kunnille erityisavustusta Harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen. Tavoitteena on juurruttaa Suomen malli pysyväksi toimintatavaksi kunnissa.

MiunHarrastus-hanke

Savonlinna on ollut mukana Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa pilottivaiheesta 1.1.2021 alkaen. MiunHarrastus -hankkeen tavoitteena on tarjota 1.–9.- luokkalaisille mielekkäitä ja maksuttomia harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteydessä kaikissa peruskouluissamme. Hankkeessa luodaan toimintamalli kaupungin ja kolmannen sektorin toimijoiden yhteistyöhön. Harrastustarjottimella tarjottavat harrasteet suunnitellaan lasten ja nuorten toiveisiin pohjautuen. Etsivän harrastustoiminnan avulla selvitetään ja poistetaan esteitä lasten ja nuorten harrastamattomuudelle.

MiunHarrastus -ryhmiä järjestetään jo kaikissa Savonlinnan peruskouluissa

Hankekaudella 2023-24 Savonlinnan kaikissa kouluissa järjestetään MinunHarrastus -toimintaa. Koululaisten on ollut mahdollista osallistua esim. erilaisiin liikuntaa ja luovaa tekemistä sisältäviin harrasteisiin. Suosittua on ollut leipominen, kädentaidot ja eri liikuntamuodot. Kouluille on valittu omat harrastustoiminnan yhteyshenkilöt, jotka organisoivat koulukohtaista toimintaa. Lisäksi hankkeessa työskentelee koordinaattori, joka suunnittelee ja koordinoi kokonaistoimintaa, sekä toimii mm. yhteyslinkkinä kaupungin ja harrastustoimintaa järjestävien tahojen välillä.

Harrastuksen järjestäjä

Haluaisitko olla mukana järjestämässä peruskoululaisille laadukasta harrastustoimintaa? Ole yhteydessä koordinaattoriin.

Lisätietoja

Hämäläinen Pirjo, hankekoordinaattori

  • Sivistystoimiala / Koulutoimi

Puh. 050 475 7732

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: pirjoriitta.hamalainen@savonlinna.fi

Ilmoittautumisesta harrasteryhmiin tiedotetaan oppilaita ja vanhempia Wilman kautta.

MiunHarrastus -hankkeen ohjausryhmä toivottaa kaikki savonlinnalaiset lapset ja nuoret ilolla osallistumaan maksuttomiin harrastusryhmiin!

Harrastamisen Suomen malli -logo