Hyppää sisältöön

Savonlinnan Taidelukio

Savonlinnan Taidelukio on Pohjoismaiden vanhin erikoislukio, jossa on kuvataidelukio ja musiikkilukio. Taideaineiden osuus opinnoista on noin kolmasosa. Olennainen osa taidelukion toimintaa ovat poikkitaiteelliset produktiot, konsertit, näyttelyt ja opintomatkat. Opiskelijoiden käytössä on erinomainen laitekanta niin koulupäivän aikana kuin koulutyön ulkopuosella ajalla. Koululla on paljon myös kansainvälisiä yhteyksiä.

Savonlinnan Taidelukio tunnetaan maanlaajuisesti ja sinne hakeudutaan ympäri Suomea. Tunnettuja taikkarilaisia ovat mm. mediataiteilija Jani Ruscica, taidemaalari Ville Löppönen, kuvataiteilija Emma Ainala, laulaja Tarja Turunen, laulaja Karoliina Kallio, laulaja-lauluntekijä Joose Keskitalo ja rockmusiikkiyhtye YUP.

Opiskelijoita Savonlinnan Taidelukiossa on yhteensä noin 300, joista kolmannes musiikkilukiolaisia. Musiikkilukion sisällä toimii pieni ooppera- / musiikkiteatterikoulutus.

Opintojensa jälkeen taikkarilaiset hakeutuvat usein kuvataiteen tai musiikin ammattiopintoihin. Taikkarilaisilla on hyvät valmiudet jatkaa opintojaan myös millä tahansa alalla, koska Taikkarissa voi opiskella mm. pitkää matematiikkaa sekä monipuolisesti kieliä ja reaaliaineita.

Yhteyshenkilö

Kuparinen Riitta, koulusihteeri

  • Sivistystoimiala / Taidelukio

Puh. 044 417 4551

Osoite: Sotilaspojankatu 3, 57100 Savonlinna

Sähköposti: taidelukio.kanslia@savonlinna.fi

Hakuajat

Savonlinnan Taidelukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Koulutustarjonta

Oppilaskunta

Jokainen taikkarilainen kuuluu Savonlinnan Taidelukion oppilaskuntaan.

Oppilaskunnan hallitus kootaan kotiluokittain valittavista edustajista, kaksi / luokka. Oppilaskunnan hallitus järjestää oppilaitoksen opetus- ja kasvatustehtävää tukevia aktiviteettejä. Lisäksi hallitus voi käsitellä kokouksissaan kaikkia rehtorin toimivaltaan kuuluvia asioita mm. tekemällä esityksiä rehtorille ja opettajakunnalle.

Ensimmäisen lukiovuoden aikana opiskelija voi hakea tutoropiskelijaksi. Hänet koulutetaan tehtäviinsä ja aikanaan toisen lukiovuoden alusta hän ottaa ohjattavakseen pienryhmän uusia opiskelijoita. Tutorit toimivat pareittain. Tutorit opastavat uudet opiskelijat toimimaan uudessa koulussa ja antavat ohjausta kaikesta siitä, mitä Savonlinnassa opiskeleva lukiolainen tarvitsee.

Oppilaskunnan ja tutoreiden toimintaa voit seurata parhaiten Instagramissa ja Facebookissa.

Sosiaalisen median tilit