Hyppää sisältöön

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatuspaikkoja haetaan ympäri vuoden. Perheiden tulee jättää varhaiskasvatushakemuksensa viimeistään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä tai opinnoista eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

Varhaiskasvatuspaikan järjestämisestä vastaavat päiväkodinjohtajat, jotka antavat palveluohjausta sekä päiväkotihoidon että perhepäivähoidon järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Sähköisen hakupalvelun kautta voit tehdä lapsesi varhaiskasvatushakemuksen, kerhohakemuksen, esiopetukseen ilmoittautumisen, arvion asiakasmaksusta ja hakemuksen palvelusetelistä.

Elokuussa 2024 alkavalle toimintakaudelle varhaiskasvatus- tai kerhopaikkahakemus tulee tehdä sähköisesti 31.3.2024 mennessä.

Sähköinen haku

Tietosuoja ja henkilötiedon käsittely kaupungin palveluissa.

Varhaiskasvatuksen kerhotoimintaan hakeminen

Kerhotoiminta on tarkoitettu 2-5-vuotiaille lapsille, jotka ovat kunnallisen tai kunnan tukeman varhaiskasvatuksen ulkopuolella. Kerhotoimintaa järjestetään avoin päiväkoti Tikantanssissa, Olavinkatu 42, 57100 Savonlinna. Kerhotoiminta on maksutonta ja kerhoon otetaan mukaan omat eväät.

Sähköinen haku

Uudet hakemukset ja muutokset palvelun tarpeisiin

Kun perhe on jo Savonlinnan varhaiskasvatuksen asiakkaana, voi tarvittavat uudet hakemukset tai muutokset nykyisiin palvelun tarpeisiin tehdä asiointipalvelun kautta, joka vaatii vahvan tunnistautumisen.

Tunnistautumisen kautta voit:

  • hakea varhaiskasvatuksen palveluihin ja ilmoittautua esiopetukseen
  • hyväksyä korkeimman asiakasmaksun
  • muuttaa puhelin- ja sähköpostitietoja

Varhaiskasvatuksen asiakkaana tunnistautuminen

Varhaiskasvatuksen toimistosihteeri neuvoo ja kertoo varhaiskasvatuksen eri vaihtoehdoista:

Savolainen Päivi, toimistosihteeri

  • Sivistystoimiala / Varhaiskasvatus

Puh. 044 417 4302

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: paivi.savolainen@savonlinna.fi