Ruokalistat

Ruokalistat

Kaupungintalo, Äkkiväärä 


Äkkiväärän lounaskahvilan lounaslista vko 38
Äkkiväärän lounaskahvilan lounaslista 39

Äkkiväärän lounaskahvilan hinnasto

                                   

Palvelutalot

Karpalo, Helminauha, Päivärinne
 
Palvelutalojen ruokalista 30-35 / 2020 
Palvelutalojen ruokalista 36-41 / 2020

 

Koulut ja päiväkodit   

Koulujen lounas- ja välipalalista 30 -35 / 2020 
Koulujen lounas- ja välipalalista 36 - 41 / 2020

Päiväkotien ruokalista 30-35 / 2020 
Päiväkotien ruokalista 36 - 41 / 2020

Ravitsemusterapeutin lausunto välipalojen terveellisyydestä            

 

Pienet muutokset ruokalistoissa ovat mahdollisia.

Kouluissa ja päiväkodeissa on käytössä kuuden viikon kiertävä runkoruokalista, jota uudistetaan vuosittain mm. asiakkailta saadun palautteen pohjalta. Lisäksi ruokapalvelun kaikissa toimipisteissä vietetään yhtenäisiä teemapäiviä ja -viikkoja sekä ruokaperinteeseen kuuluvia juhlapyhiä.

Kaikkien päiväkotien ja koulujen viikoittainen lounaslista julkaistaan Itä-Savossa ja Savonmaassa. Lisäksi päiväkodeissa on esillä päiväkodin oma tarkennettu lounasruokalista sekä päiväkotien kuuden viikon lista, mistä näkee myös päiväkodissa tarjottavat aamu- ja välipalat sekä vuorohoitokodeissa tarjottavat päivälliset.

Erityisruokavaliot

Ruokapalvelut valmistaa kaikki oppilaiden tarvitsemat lääkärintodistukseen perustuvat erityisruokavaliot sekä uskonnollisista tai eettisistä syistä rajoitetut ruokavaliot. Lisäksi yläasteilla ja lukioissa on mahdollisuus valita lihaton vaihtoehto.

Jos lapsi tarvitsee erityisruokavaliota tai hänen ruokavalionsa on uskonnollisista tai eettisistä syistä johtuen rajoitettu, vanhempien tulee täyttää Ilmoitus erityisruokavaliosta -kaavake ja palauttaa se koulun terveydenhoitajalle. Lisäksi vanhemmat ovat aina tervetulleita keskustelemaan kaikista lastensa ruokailuun liittyvistä asioista ruokapalveluhenkilökunnan kanssa.

Erityisruokavalion tulee perustua siis aina lääkärintodistukseen ja ilmoitus on uusittava vuosittain aina toimintakauden alussa, viimeistään elokuussa. Lisäksi vanhempien toivotaan ilmoittavan lasten poissaoloista myös koulun keittiöön, jos lapsella on hyvin yksilöllinen erityisruokavalio. Näin pystymme ruokapalvelussa paremmin palvelemaan erityisruokavaliota tarvitsevia oppilaita.

Ilmoitus erityisruokavaliosta