Ruokalistat

Ruokalistat

Kaupungintalo, Äkkiväärä


Äkkiväärän lounaskahvilan lounaslista viikko 34

Äkkiväärän lounaskahvilan hinnasto

                                   

Palvelutalot

Karpalo, Helminauha, Päivärinne
 
Palvelutalojen ruokalista 30 - 39 / 2019

 

Koulut ja päiväkodit   

Koulujen ja päiväkotien lounaslista 32 - 39 / 2019

Kasvisruokalista viikot 30 - 39 / 2019
 
Koulujen ja päiväkotien välipalalista viikot 30-39 / 2019

Ravitsemusterapeutin lausunto välipalojen terveellisyydestä            


Pienet muutokset ruokalistoissa ovat mahdollisia.

Kouluissa ja päiväkodeissa on käytössä kymmenen viikon kiertävä runkoruokalista, jota uudistetaan vuosittain mm. asiakkailta saadun palautteen pohjalta. Lisäksi ruokapalvelun kaikissa toimipisteissä vietetään yhtenäisiä teemapäiviä ja -viikkoja sekä ruokaperinteeseen kuuluvia juhlapyhiä.

Kaikkien päiväkotien ja koulujen viikoittainen lounaslista julkaistaan Itä-Savossa ja Savonmaassa. Lisäksi päiväkodeissa on esillä päiväkodin oma tarkennettu lounasruokalista sekä päiväkotien kymmenen viikon lista, mistä näkee myös päiväkodissa tarjottavat aamu- ja välipalat sekä vuorohoitokodeissa tarjottavat päivälliset.

Erityisruokavaliot

Ruokapalvelut valmistaa kaikki oppilaiden tarvitsemat lääkärintodistukseen perustuvat erityisruokavaliot sekä uskonnollisista tai eettisistä syistä rajoitetut ruokavaliot. Lisäksi yläasteilla ja lukioissa on mahdollisuus valita lihaton vaihtoehto.

Jos lapsi tarvitsee erityisruokavaliota tai hänen ruokavalionsa on uskonnollisista tai eettisistä syistä johtuen rajoitettu, vanhempien tulee täyttää Ilmoitus erityisruokavaliosta -kaavake ja palauttaa se koulun terveydenhoitajalle. Lisäksi vanhemmat ovat aina tervetulleita keskustelemaan kaikista lastensa ruokailuun liittyvistä asioista ruokapalveluhenkilökunnan kanssa.

Erityisruokavalion tulee perustua siis aina lääkärintodistukseen ja ilmoitus on uusittava vuosittain aina toimintakauden alussa, viimeistään elokuussa. Lisäksi vanhempien toivotaan ilmoittavan lasten poissaoloista myös koulun keittiöön, jos lapsella on hyvin yksilöllinen erityisruokavalio. Näin pystymme ruokapalvelussa paremmin palvelemaan erityisruokavaliota tarvitsevia oppilaita.

Ilmoitus erityisruokavaliosta