Savonlinnan kaupunginarkisto

Kaupunginarkisto toimii kaupungin viranomaisten pysyvästi säilytettävien asiakirjojen keskusarkistona. Kokoelmissa on Savonlinnan kaupungin toimintayksiköiden asiakirjoja kaupunginvaltuuston perustamisesta 1875 lähtien sekä vuoden 1973 alusta Savonlinnaan liitetyn Säämingin kunnan asiakirjoja. Säämingin kunnan vanhempi osa on talletettuna Mikkelin maakunta-arkistoon samoin kuin Savonlinnan kaupungin Rahatoimikamarin ja Savonlinnan Merimieshuoneen asiakirjat.

Kaupunginarkistoon on sijoitettu myös vuoden 2009 alusta Savonlinnaan liitetyn Savonrannan kunnan arkisto. Savonrannan kunnan arkistoa on sen perustamisesta vuodesta 1868 alkaen.

Vuoden 2013 alusta Savonlinnaan liitettyjen Kerimäen ja Punkaharjun kuntien entiset arkistot sijaitsevat toistaiseksi ao. kuntien virastotaloissa.

Tarkemmat tiedot kokoelmista selviävät arkistoluetteloista.

Asiakirjat ovat tutkijoiden käytettävissä julkisuus- ja muun lainsäädännön mukaisin rajoituksin ja tutkijat saavat niitä käyttöönsä arkiston tiloissa. Asiakirjoja ei lainata yksityisille arkiston ulkopuolelle. Asiakirjoja voidaan lainata esim. maakunta-arkistoille.

Kaupunginarkisto sai asianmukaiset arkistotilat 1987 valmistuneen kaupungintalon pohjakerrokseen. Tilojen yhteispinta-ala on n. 330 m2. Keskusarkiston kokonaishyllymetrimäärä on n. 3,4 hyllykilometriä. Toimintayksiköiden käytössä on lisäksi omia lähiarkistotiloja.

Yhteystiedot

Ralli-Laamanen Merja, arkistosihteeri
  • Keskushallinto / Hallintopalvelut
Puh. 044 417 4046
Fax (015) 525 0219
Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna
Sähköposti: 

 

1.1.2013 alusta Savonlinnan kaupunkiin liitettyjen Kerimäen ja Punkaharjun kuntien entiset arkistot sijaitsevat ao. kuntien virastotaloissa.

Kerimäen yhteispalvelupiste

Laukkanen Heli, vs. maaseutusihteeri
  • Keskushallinto / Maaseututoimi
Puh. 044 417 5031
Osoite: Kerimäentie 10, 58200 Kerimäki
Sähköposti: 

Punkaharjun yhteispalvelupiste

Henkilöä ei löytynyt

  

Linkkejä:

Arkistolaitos

Mikkelin maakunta-arkisto

Suomen Elinkeinoelämän keskusarkisto