Hyppää sisältöön

Koulunuorisotyö

Koulunuorisotyön tavoite on edistää oppilaiden hyvinvointia koulussa ja oppilaitoksessa, olla läsnä oleva luotettava aikuinen, olla tukemassa ja kuuntelemassa nuoria. Koulunuorisotyön työmuotoja ovat yksilö- ja ryhmätyö, teematunnit ja ryhmäyttäminen Koulunuorisotyöntekijä toimii kouluarjessa osana moniammatillista työyhteisöä ja työryhmää.

Porukalla parempi -koulunuorisotyön toimintamalli – hanke pilotoi Savonlinnassa 18.1.2021-16.11.2022. Hanketta rahoittivat Aluehallintovirasto ja Savonlinnan kaupunki. Hankkeessa mukana olevat koulut olivat Mertalan ja Punkaharjun yläkoulut.

Kohti nivelvaihetta ja sen yli! -hanke käynnistyi Savonlinnassa 30.9.2022. ESR -hanke toteutetaan yhdessä Savonlinnan kaupungin nuorisotoimen, Samiedun ja Mikkelin nuorisopalvelujen kanssa.

Hankkeessa vastataan tarpeisiin, joita nuoret ja nuorten parissa työskentelevät ovat havainneet erityisesti opiskelun nivelvaiheisiin liittyen.  Hankkeella vahvistetaan nivelvaiheessa opintoihin kiinnittymistä, osallisuutta sekä opiskeluhyvinvointia muutosvaiheessa.  Hankkeessa käynnistetään uudenlainen Savonlinnan ja Mikkelin välinen yhteistyö sekä kehitetään työtä hankeresurssia ja käytäntöjä jakamalla.

Hankkeessa mukana olevat koulut Mertalan ja Talvisalon koulujen 8.-9.lk sekä Samiedun ja Lyseon lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat.

Yhteystiedot

Luostarinen Jaana, koulunuorisotyöntekijä /Mertalan koulu, Lyseon lukio

  • Sivistystoimiala / Vapaa-aikatoimi

Puh. 050 471 0749

Sähköposti: jaana.luostarinen@savonlinna.fi

Kero Kati, koulunuorisotyöntekijä/ Talvisalon koulu, Samiedu

  • Sivistystoimiala / Vapaa-aikatoimi

Puh. 050 3098965

Sähköposti: kati.kero@savonlinna.fi

Merta Mia, koulunuorisotyöntekijä/Kerimäen yhtenäiskoulu

  • Sivistystoimiala / Vapaa-aikatoimi

Puh. 050 328 9888

Sähköposti: mia.merta@savonlinna.fi

Koulunuorisotyöntekijän tavoitat myös somesta: