Hyppää sisältöön

Kaupunkikeskustan kehittäminen

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämishanke kokoaa kaupunkikeskustan lukuisat infra- ja suunnitteluhankkeet saman sateenvarjon alle. Tavoitteena on keskustan viihtyisyyden lisääminen sekä Savonlinnan matkailuimagon vahvistaminen.

Savonlinna on nauhamainen saaristokaupunki, jonka ydinkeskusta sijoittuu Laitaatsalmen ja Kyrönsalmen väliselle alueelle. Savonlinnan kaupunkikeskustan infrastruktuuri ja saavutettavuus muuttuivat olennaisesti, kun rinnakkaisväylä (VT 14) valmistui keskustan pohjoisrannalle. Rinnakkaisväylän rakentaminen tarkoittaa uusien asuinalueiden ja kaupallisten alueiden kehittymistä ydinkeskustaan (Savola, Kirkkolahti) sekä keskustan pääkauppakadun Olavinkadun saneerausta turvalliseksi ja viihtyisäksi.

Tulevaisuudessa on tarkoitus uudistaa valaistusta, keskustan opastusjärjestelmää ja vierasvenesatamia sekä Kauppatoria. Olavinlinnan ympäristöön on suunnitteilla uusi matkailukohde “Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus” Riihisaaren maakuntamuseon yhteyteen.

Suunnitelmat:

Kaupunkikeskustan kehittämisestä voi antaa palautetta palautelomakkeen kautta.

Kehittämishankkeita on ohjannut ohjausryhmä, jossa on mukana kaupungin virka- ja luottamushenkilöiden lisäksi Etelä-Savon maakuntaliiton, Etelä-Savon ELY-keskuksen, Museoviraston, Vammaisneuvoston, Vanhusneuvoston, Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen, Nuorisovaltuuston, Elinkeinopalveluiden, Savonlinnan kaupunkikeskustan Kehittämisyhdistyksen (SAKKE), Savonlinnan kauppakamariosaston, Savonlinnan torikauppiasyhdistyksen ja Savonlinnan Seudun Yrittäjien edustajat. Lisäksi keskustan asukkaille on järjestetty yleisötilaisuuksia, seminaareja ja kaupunkikävelyitä suunnitteluhankkeiden yhteydessä.

Lisätietoja

Behm Päivi, kaavoituspäällikkö

  • Tekninen toimiala / Kaavoituspalvelut

Puh. 044 417 4655

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: paivi.behm@savonlinna.fi

Olavinkadun saneeraus:

Ahokas Jani, infrapäällikkö

  • Tekninen toimiala / Kunnallistekniset palvelut

Puh. 044 417 4601

Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna

Sähköposti: jani.ahokas@savonlinna.fi