Hyppää sisältöön

Aikuislukioon ehtii vielä hakea

Savonlinnan aikuislukiossa voit joustavasti suorittaa loppuun kesken jääneet lukio-opintosi, suorittaa koko ylioppilastutkinnon tai opiskella pelkästään yksittäisen aineen lukiokursseja.

Aikuislukio ei enää ole kaikkien kaupunkien automaattisesti tarjoama palvelu asukkailleen. Joissakin kaupungeissa aikuislukio toimii ainoastaan etälukion muodossa.

– Savonlinnassa aikuislukio tarjoaa sekä lähiopetusta että itsenäistä opiskelua. Tarjolla on myös monipuolinen valikoima laadukkaita verkkokursseja, joita opiskellaan ympäri Suomea. Aikuislukio palvelee siis muitakin kuin vain savonlinnalaisia, kertoo apulaisrehtori Jani Repo.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen suunnitelma opiskeluun. Lähiopetuksessa opiskelijoiden tarpeet otetaan hyvin huomioon.  Opetusryhmät ovat useimmiten melko pieniä.

– Pienissä ryhmissä opiskelua pystytään paremmin ohjaamaan ja erilaiset opiskelijat pystytään paremmin huomioimaan, Repo kertoo.

Ilmoittaudu opiskelijaksi

Uusien opiskelijoiden ilmoittautumisia otetaan vielä vastaan. Opiskelijaksi ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti aikuislukion kansliassa tai täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake verkossa: https://savonlinnanaikuislukio.onedu.fi/web/hakijalle/. Opinto-ohjelman laatimista varten tarvitaan todistukset aikaisemmista opinnoista.

Lukuvuoden aloitukseen liittyvät aikataulut:

  • Suomen kielen taitotasotesti maahanmuuttajille järjestetään Savonlinnan aikuislukiossa (luokka 160) maanantaina 24.8.2020 klo 16.00 – 17.00.
  • Uusien opiskelijoiden perehdyttämistilaisuus järjestetään tiistaina 25.8. klo 18.00.
  • Lukuvuosi 2020 -2021 alkaa keskiviikkona 26.8. Oppitunnit alkaen klo 15.40.

Koulun kanslia osoitteessa Kirkkokatu 1 on avoinna ma-to klo 14-18 ja pe klo 9-12.

Opiskelu aikuislukiossa on edullista. Tutkintotavoitteinen opiskelu on ilmaista. Aineopiskelumaksu on 25€/kurssi (eläkeläiset ja työttömät: alennus 50%). Maksukatto on 100€.

Lisätietoja:

www.savonlinna.fi/aikuislukio

Apulaisrehtori Jani Repo puh. 044 417 4595

Koulusihteeri Virpi Turunen puh. 044 417 4596

sähköposti: aikuislukio@savonlinna.fi tai etunimi.sukunimi@savonlinna.fi