Hyppää sisältöön

Alfred Kordelinin säätiön Savonlinnan rahaston apurahat 2019

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Se jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa. Savonlinnan rahasto on yksi viidestätoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta. Säätiö voi vastaanottaa Savonlinnan rahastolle osoitettuja lahjoituksia.

Savonlinnan rahaston apurahat on tarkoitettu Savonlinnan seudulla harjoitettavan taiteellisen toiminnan tukemiseen. Savonlinnan rahastolla oli tänä vuonna jaettavana 5200 euroa. Määräaikaan mennessä saapui 16 hakemusta. Hakemusten yhteissumma oli 38313 euroa.

Savonlinnan rahaston apurahatoimikuntaan kuuluvat vuosina 2018-2020 Kordelinin säätiön hallituksen nimeämät jäsenet TaM, KuvO Riitta Moisander (puheenjohtaja) ja MuM Arja Nikula. Toimikunnan esittelijänä ja sihteerinä toimii kulttuurijohtaja Outi Rantasuo.

Apurahatoimikunnan tekemän esityksen mukaisesti Kordelinin säätiön hallitus päätti 20.3.2019 myöntää seuraavat apurahat:

  • Olavin Jazz ry (Savonlinna) 1200 €
    Korkeatasoisten jazzklubi- ja rytmimusiikin iltojen toteuttamiseen Savonlinnassa kevät-, kesä- ja syyskaudella 2019.
  • Ruuska Jaakko ja työryhmä (Helsinki) 2000 €
    Esitystaiteelliseen tutkimushankkeeseen Elisenvaara-Pieksämäki – Uudelleenkytkentöjä. Savonlinnan seudun osuuden toteuttamiseen.
  • Savonlinnan Kulttuurikellari ry (Savonlinna) 2000 €
    Asianmukaisen ääni- ja valokaluston hankkimiseen Savonlinnan Kulttuurikellariin.