Hyppää sisältöön

Ammattiopisto SAMIedusta täydennyskoulutusta työvoimatarpeeseen koronavirustilanteessa

Kuva: Shutterstock

Ammattiopisto SAMIedussa alkaa 4.5.2020 kaksi täydennyskoulutusta, jotka on suunniteltu yhteistyössä Savonlinnan kaupungin, Sosterin ja Etelä-Savon TE-toimiston kanssa vastaamaan koronaepidemian aiheuttamiin haasteisiin sosiaali- ja terveysalalla Savonlinnassa.

Koronaepidemian aiheuttama valtakunnallinen hätätilanne vaatii varautumista lisäresurssitarpeisiin, minkä pohjalta koulutukset on suunniteltu. Tavoitteena on turvata työvoiman riittävyys Savonlinnan alueella sosiaali- ja terveysalan toimintayksiköissä, joissa korona mahdollisesti aiheuttaa työvoimapulaa.

Palveluasumisessa ja kotihoidossa avustaminen -koulutus keskittyy erityisesti vanhustyön osaamisen kehittämiseen. Laitoshuoltopalvelut– koulutus keskittyy vaativien puhdistuspalvelujen sekä vuodehuolto- ja ruokahuoltotehtävien osaamisen kehittämiseen.

Koulutukset toteutetaan työvoimakoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. Työelämän tarpeeseen suunnitellut koulutukset toteutetaan monimuoto-opintoina, joissa on mukana verkko-opetusta Moodle-alustalla sekä lähiopetusta verkon välityksellä. Kaikille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Opiskelijoilla on mahdollista lainata tietokoneita SAMIedusta.

Ensimmäinen koulutusjakso toteutetaan 4.-22.5.2020, ja toisen ryhmän koulutus alkaa tämän jälkeen, 25.5.2020.

Lue lisää: