Hyppää sisältöön

Asta Moron akvarellimaalaukset Nälkälinnanmäellä

Savonlinnalaisen akvarellitaiteilija Asta Moron POLUN VARRELTA –näyttelyn teokset ovat havaintoja omasta pihapiiristä. Moron kuvailmaisussa asuinympäristön vaikutus on merkittävä ja teosten aiheet löytyvät luonnosta. Akvarellitekniikan herkkyys auttaa tulkitsemaan luonnon monimuotoisuutta. Akvarellimaalauksista koostuva näyttely on esillä Savonlinnan Nälkälinnanmäellä 13.1.–14.3.2021.

-Näyttelyteokset ovat parilta viimevuodelta. Aiheet ovat läheltä, pihapiiristä. Vuodenajat sekä antiikin tarinat ja veistotaide kiehtovat ja muuntuvat omiksi. Kuvailmaisuni ei juurikaan ole muuttunut. Kuvaan luonnon monimuotoisuutta oman kokemukseni kautta, ehkä herkemmin. Nämä vain tulevat havainnon ja ajatusten keskeltä. Nälkälinnanmäki on kiinnostava tila, luonto ympärillä ja lehtikuuset vartijoina, Asta Moro kuvailee.

Teokset muuntuvat usein teemaksi. Lisäämällä väriä kerros kerrokselta taiteilija saa maalauksiinsa tavoittelemansa vahvuuden. Viivan tekoon ja viimeistelyyn taiteilija käyttää järviruo’osta tekemäänsä ruokokynää. Akvarellimaalaus työskentelytapana on tullut Asta Morolle omaksi hitaasti. Taiteilija on kehittänyt käsialaansa ja tekniikkaansa omassa työskentelyssään. Hän on toiminut kuvataideryhmien vetäjänä jo vuosien ajan ja halunnut viedä näyttelytoimintaansa ihmisten lähelle myös julkisiin tiloihin.

Asta Moron teokset olivat ensikertaa yleisön nähtävillä Varkauden museon kutsunäyttelyssä vuonna 1969. Sittemmin yksityis- ja yhteisnäyttelyitä on kertynyt lukemattomia määriä ympäri Suomea sekä muutama myös ulkomailla. Akvarellitaiteilija Asta Moro on ollut Suomen kuvataiteilijat –matrikkelissa vuodesta 1991 lähtien.

Asta Moro: POLUN VARRELTA – Akvarellimaalauksia, 13.1.–14.3.2021.Riihisaari – Saimaan luonto- ja museokeskus, väliaikaistiloissa Nälkälinnanmäellä, Tottinkatu 6a, 57130 Savonlinna. Avoinna päivittäin klo 10–17. Suljettu 2.4. www.riihisaari.fi